ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 43 ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Στο Λιμάνι της Ζακύνθου για καθαρισμό η Εθελοντική ομάδα ''WE DIVE WE CLEAN''
12-10-2018 08:33:42

Τον αριθμό των 140 υποβρύχιων καθαρισμών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα συμπληρώνει η εθελοντική ομάδα We Dive we Clean με την …επιχείρηση που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες στο λιμάνι της Ζακύνθου. 

Η ομάδα των εθελοντών δυτών που δραστηριοποιείται  από το 2013 καθαρίζοντας ανά την Ελλάδα το βυθό από σκουπίδια, θα βρίσκεται στο νησί μας αύριο και μεθαύριο, μετά από πρόσκληση της Ομάδας Εθελοντών Ζακύνθου . 

Ο υποβρύχιος καθαρισμός θα ξεκινήσει γύρω στις 14.00 σήμερα το μεσημέρι, στο ύψος του Ηρώου των Πεσόντων, ενώ η ομάδα των εθελοντών θα αποτελείται από περίπου 9 άτομα, που θα μοιραστούν μέσα στη θάλασσα αλλά και στη στεριά για την ανάσυρση των απορριμμάτων.

Καλοδεχούμενη αν όχι απαραίτητη, είναι η συνδρομή και των ζακυνθινών εθελοντών, και όχι μόνο των μελών της Ομάδας Εθελοντών που διοργανώνει τη δράση: όσοι επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν στο έργο του καθαρισμού, είτε βουτώντας στο βυθό εφόσον διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, είτε βοηθώντας στο έργο που θα γίνει στη στεριά για την συγκέντρωση και μεταφορά των απορριμμάτων 

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον ιδρυτή και υπεύθυνο της ομάδας  We Dive We Clean, Χρύσανθο Χόρµπα, ο οποίος μας μίλησε για το έργο της ομάδας, την ανάγκη ενεργοποίησης όλων για να μπει ένα τέλος στο πρόβλημα των απορριμμάτων αλλά και τα όσα απίστευτα έχουν αντικρίσει στο πυθμένα των ελληνικών θαλασσών.

«Έχουμε βρει μέχρι και λεκάνες τουαλέτας μέσα στη θάλασσα και η ερώτηση που μας κάνουν συνεχώς είναι ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχουμε βρει. Δεν υπάρχει το πιο παράξενο: Ακόμη και ένα τενεκεδάκι πρέπει να μας φαίνεται παράξενο γιατί δεν έχει καμία δουλειά μέσα στο νερό» επεσήμανε πολύ εύστοχα ο κ. Χόρμπας υποστηρίζοντας πως στις τουριστικές περιοχές το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι πολύ πιο οξυμένο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την αρχή της δράσης της ομάδας μέχρι και σήμερα, έχει ανασύρει από το βυθό 43 τόνους απορριμμάτων! Η μεγαλύτερη επιβάρυνση υπάρχει σε μια απόσταση 10 με 15 μέτρα από την ακτή, ωστόσο οι δύτες έχουν βρει σκουπίδια ακόμη και σε βάθη 30 μέτρων στα ανοιχτά.

«Πρέπει να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές για να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την κατάσταση. Δεν αρκεί μια εθελοντική δράση. Χρειάζεται να συνδράμουν όλοι και να υπάρχει συνεργασία. Όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα και δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει στο 2018 και να κοιτάμε τα σκουπίδια!» 

«Το έργο μας είναι δύσκολο και χρειάζεται εμπειρία. Έχουμε καθαρίσει ολοκληρωτικά τρία λιμάνια με τελευταίο αυτό στο Τολό. Με τα χρόνια αποκτήσαμε εμπειρία και μάθαμε. Η ιδέα ήρθε ως εξής: Μετά από μια κατάδυση αναψυχής σε ένα ναυάγιο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου στο Λουτράκι διαπιστώσαμε πως ακόμη και στα 25 μέτρα υπήρχαν σκουπίδια. Μαζί με μια ομάδα φίλων σκεφτήκαμε πως κάτι πρέπει να γίνει και αρχίσαμε να καθαρίζουμε» ανέφερε και με αφορμή την επικείμενη εκστρατεία καθαριότητας στη Ζάκυνθο σημείωσε πως όσοι επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν και να συμμετέχουν στις δράσεις καθαρισμού. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment