ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘ
Σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου διορίστηκαν οι γιατροί που είχαν προσληφθεί για τη ΜΕΘ
11-10-2018 12:52:20

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου επρόκειτο να γίνει πραγματικότητα μέχρι και τον Μάρτη του 2019, ωστόσο  ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Ευάγγελος Τσώλας σημειώνει πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η συγκεκριμένη προοπτική απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον ίδιο, οι γιατροί που είχαν προσληφθεί για την λειτουργία της ΜΕΘ μετακινήθηκαν σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, ενώ οι συμβάσεις των νοσηλευτών που είχαν προσληφθεί μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να λήξουν μέχρι και το Δεκέμβρη.

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους χειρουργούς που είχαν προσληφθεί το προηγούμενο διάστημα για την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας υπέβαλε πρόσφατα παραίτηση, ενώ ένας πνευμονολόγος μετακινήθηκε στην πνευμονολογική κλινική. Το ίδιο συνέβη και με έναν δεύτερο πνευμονολόγο που είχε προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και τώρα ανέλαβε καθήκοντα επικουρικού στην Πνευμονολόγο.

Τέλος, ο εντατικολόγος που επίσης είχε προσληφθεί για την ΜΕΘ διορίστηκε ως παθολόγος στο Νοσοκομείο,

Σύμφωνα με τον κ. Τσώλα για τις ανάγκες της ΜΕΘ σήμερα υπάρχει ένας μόνο γιατρός χειρουργός ενώ οι συνολικά 5 νοσηλευτές που είχαν προσληφθεί θα απασχολούνται στο Νοσοκομείο μέχρι το Δεκέμβρη. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι νέο Νοσοκομείο που λειτουργεί από τον Μάη του 2012, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 5 κλίνες, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να χάνετε πολύτιμος χρόνος αλλά και να καταβάλλεται ένα τεράστιο κόστος για τις διακομιδές ασθενών. Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα αναδείχθηκε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά και τον εξοπλισμό της Μονάδας, καθώς παραμένει ανενεργός. Από την στιγμή που το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ υπάρχει κίνδυνος τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τον εξοπλισμό να χρειαστεί να επιστραφούν. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment