Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ -Ε-
Παύλος Καψαμπέλης: Υπό διάλυση ο τομέας της Υγείας!
11-10-2018 12:49:39

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Ζακύνθου, ο απερχόμενος Πρόεδρος αλλά και εκ νέου υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο Παύλος Καψαμπέλης μίλησε στο ραδιόφωνο του -Ε- για τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας υγείας αλλά και για την αδυναμία νέων γιατρών να μείνουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν την επιστήμη τους όχι μόνο στον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα.

Αναφορά έκανε μεταξύ άλλων και στα ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, καθώς και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η ελλιπής διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και των υγρών αποβλήτων. 

«Δυστυχώς ο τομέας της Υγείας βρίσκεται υπό διάλυση τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Τα φαινόμενα είναι αυταπόδεικτα: Περίπου 25.000 νέοι γιατροί στην Ελλάδα φεύγουν για το Εξωτερικό και δε θα ξαναγυρίσουν, γιατί μετά τις σπουδές τους η χώρα τους γύρισε την πλάτη.

Δυστυχώς πολύ σύντομα θα έχουμε πρόβλημα γενεών και στο μέλλον δε θα έχουμε γιατρούς στην Ελλάδα! Όσοι είναι τώρα στο σύστημα θα συνταξιοδοτηθούν και κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο σημείο να εισάγουμε γιατρούς, παρέχοντας όμως χαμηλούς μισθούς. Άρα γιατί να έρθουν στην Ελλάδα να εργαστούν στο δημόσιο σύστημα υγείας;» τόνισε ο κ. Καψαμπέλης υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα είναι ήδη υπαρκτό και είναι φανερό στα Νοσοκομεία. 

«Στο δικό μας Νοσοκομείο το τελευταίο τρίμηνο αναχώρησαν 8 γιατροί και πιστεύω πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα αναχωρήσουν και άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως είναι πλήγμα το γεγονός ότι αναχωρούν έμπειροι γιατροί.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου σημείωσε πως αντίστοιχες εικόνες διάλυσης υπάρχουν δυστυχώς και στην πρωτοβάθμια υγεία, με τα Κέντρα Υγείας να υπολειτουργούν και τις νέες δομές τα ΤΟΜΥ να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μόνο για δύο χρόνια.

«Ενώ ήταν να αναπτυχθούν 800 κέντρα, λειτουργούν μόνο 100 ενώ ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού παρέχει χαμηλές αμοιβές για την κάλυψη ενός μεγάλου όγκου πληθυσμού» υποστήριξε.

Ειδικά για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου συμφώνησε πλήρως με τον κ. Ακτύπη που έκανε λόγο για πολιτικοποίηση των εκλογών με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ και 15 χρόνια στον Ιατρικό Σύλλογο υπήρχε πάντα  ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και όποιος ήθελε να ασχοληθεί με τον Σύλλογο συμμετείχε μαζί με όλους τους υποψηφίους, Οι συνάδελφοι με την σταυροδοσία επέλεγαν αυτόν που προτιμούσαν και αυτή ήταν μια διαδικασία δημοκρατική που άφηνε απέξω τα κόμματα και την πολιτική. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του πολιτική άποψη. Φέτος έχουμε ενεργά πολιτικά στελέχη και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικεφαλής συνδυασμού» σημείωσε και αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής να αρθρώσει διαφορετική φωνή σε  σχέση με τις κυβερνητικές πολιτικές.

«Στόχος δεν είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των γιατρών αλλά να αλώσουν τους φορείς για να μην ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση και αυτό το λέω γενικά» δήλωσε ο κ. Καψαμπέλης.

Τέλος για τα ζητήματα που αφορούν τα απορρίμματα αλλά και τα υγρά απόβλητα, που πλήττουν τη Δημόσια Υγεία τόνισε πως πάντα ο Ιατρικός Σύλλογος θα έχει ενεργό ρόλο για να αναδεικνύει τα προβλήματα και να διεκδικεί λύσεις. 

«Το περιβάλλον στο νησί μας δεν το προστατεύουμε. Είναι σοβαρά τα ζητήματα με τα λύματα στις παραλίες αλλά και τα απορρίμματα. Υπάρχει μια αναρχία τόσο σε επίπεδο υγιεινής αλλά και ασφάλειας, όπως είδαμε στο Ναυάγιο. Πρέπει να κατανοήσουμε κάποια πράγματα και να δούμε ένα σχέδιο ανάπτυξης. Για παράδειγμα το νησί μας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες για να υποδεχτεί κόσμο και αν τις υπερβεί υπάρχει πρόβλημα. Το Νοσοκομείο φερ΄ειπείν έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Πως θα αντιμετωπίσει 2.000.000 τουρίστες;» τόνισε, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε υποδομές κοινής ωφέλειας και την ίδια στιγμή να κατασκευάζονται νέες τουριστικές μονάδες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment