ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ 4 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Στα θρανία επέστρεψαν χθες οι μαθητές των Βολιμών
10-10-2018 11:42:40

Στα θρανία επέστρεψαν από χθες οι μαθητές στο Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις Βολιμών αποφασίζοντας να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους μετά το διορισμό τεσσάρων νέων αναπληρωτών.

Ωστόσο ο προβληματισμός στην σχολική κοινότητα παραμένει, καθώς από τη νέα χρονιά το πρόβλημα αναμένεται να επανέλθει λόγω της μη προτίμησης που θα δείχνουν οι εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο σχολείο, που πλέον δεν χαρακτηρίζεται ως δυσπρόσιτο.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Γκούσκος μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του –Ε- αναφέρθηκε στο πρόβλημα των διορισμών συνολικά, για όλα τα σχολεία του νησιού και επεσήμανε πως σε σχέση με πέρυσι, οι ελλείψεις είναι πολύ λιγότερες φέτος.

Μετά και τους τελευταίους διορισμούς, στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού παραμένουν ελλείψεις στην συμπλήρωση των σχολικών προγραμμάτων με κάποιες ώρες διδασκαλίας αλλά και στα μαθήματα μουσικής στο Μουσικό. 

« Η δουλειά μας είναι να υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία και όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται μας πιάνει απελπισία. Φέτος είχαμε το φαινόμενο το Υπουργείο να διορίζει καθηγητές αλλά οι καθηγητές να μην αποδέχονται τον διορισμό. Στη Ζάκυνθο όταν δεν αποδεχτούν το διορισμό 5 καθηγητές δημιουργείται πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Γκούσκος συμπληρώνοντας πως τη Δευτέρα διορίστηκαν δυο φιλόλογοι, μια μαθηματικός και καθηγήτρια Αγγλικών. Ο φυσικός που προοριζόταν για το σχολείο, δεν αποδέχτηκε το διορισμό γιατί ήρθε αργά και ο ίδιος είχε ήδη βρει μια άλλη δουλειά από την αρχή της χρονιάς σε ιδιωτικό σχολείο.

«Διορίζονται συνάδελφοι μεγάλης ηλικίας ως αναπληρωτές και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα γιατί έχουν οικογένειες και παιδιά. Η Υπηρεσία βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος γιατί αν πάρουμε έναν καθηγητή από ένα σχολείο, δημιουργούμε νέα κενά» ανέφερε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment