ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άναψαν “φωτιές” στο Δημοτικό Συμβούλιο οι άδειες υπαίθριου εμπορίου, αλλά δεν έγινε άρση τους
10-10-2018 11:27:01

Ο τρόπος που παραχωρούνται οι άδειες υπαίθριου εμπορίου σε μικροπωλητές απασχόλησε έμμεσα την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συζητήθηκε η άρση των αδειών για το Ναυάγιο και ήταν αιτία για να προκληθεί αντιπαράθεση με υπαλλήλους.

Στο πλάτωμα πήγε η Δημοτική Αστυνομία που έκανε έλεγχο καθώς το Δασαρχείο την χαρακτήρισε δασική-αναδασωτέα έκταση και εκεί δεν γίνεται να στήνονται πάγκοι και να πωλούνται εμπορεύματα. Ο Δήμος αποφάσισε να ανακαλέσει τις 2 άδειες υπαίθριου εμπορίου που είχε δώσει στο παρελθόν, αλλά αντιμετώπισε τη σθεναρή αντίδραση των μικροπωλητών και δεν πήρε απόφαση στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου.

Έλεγχος έγινε και από το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών. Ο Πρόεδρος των Βολιμών ζήτησε να εκφράσει άποψη η νομική υπηρεσία του Δήμου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις ο υπάλληλος που ήταν εισηγητής καθώς οι αιρετοί φάνηκε πως ήθελαν να φυγομαχήσουν την ώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Ζητούμενο είναι αν οι μικροπωλητές βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα στο χώρο και επ’ αυτού δεν δόθηκε απάντηση.

Ακολούθως ο Σύλλογος των Δημοτικών Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο εισηγητής υπάλληλος.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

“Η εποχή που διανύουμε (8 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές) ενδείκνυται για την αποποίηση ευθυνών από τους αιρετούς και την αναζήτηση αφορμών για τη μη λήψη αποφάσεων.

Οι λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο συνάδελφος κατά την παρουσίαση υπηρεσιακής εισήγησης, αναδεικνύει κι επιβεβαιώνει την ανωτέρω πρακτική. Καταδικάζουμε κατάφωρα την οποιαδήποτε συμπεριφορά που αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων και προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες για λάθη και παραλείψεις των αιρετών.

Οι Υπηρεσίες και οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί είναι ανεξάρτητες από τις οποιεσδήποτε πολιτικές βλέψεις και φιλοδοξίες και οι υπάλληλοι θα πρέπει να αφεθούν να εργάζονται απρόσκοπτα και ανεξάρτητα”.

Α.Ξ.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment