ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ
Σε εξέλιξη η κυνηγετική περίοδος - 1.400 μέχρι στιγμής οι άδειες
10-10-2018 08:30:00

Το νησί μας επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής πραγματοποιώντας ελέγχους σε διάφορες περιοχές του νησιού, καθώς η κυνηγετική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και πολλοί συμπατριώτες μας επιδίδονται στην αγαπημένη τους δραστηριότητα.. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι είχαν αποτελέσματα, καθώς εντοπίστηκαν δυο περιπτώσεις παράβασης της κυνηγετικής νομοθεσίας: Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε ένας κυνηγός να κυνηγά χωρίς τη νόμιμη άδεια και στην δεύτερη περίπτωση ένας κυνηγός που αντί  για τον επιτρεπόμενο αριθμό φυσιγγιών που είναι τρία, είχε στο όπλο του τέσσερα.

Από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακής προχώρησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατά των παραβατών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Μέχρι στιγμής από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου έχουν εκδοθεί συνολικά 1.400 άδειες θήρας και η διαδικασία συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος  το κυνηγετικό έτος ολοκληρώνεται στις 28 Φλεβάρη. Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων η νέα ρυθμιστική προβλέπει μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού τρυγονιών που μπορεί να θηρεύσει κάποιος κυνηγός κατά δύο ενώ  καθορίζεται για πρώτη φορά εφέτος απαγόρευση θήρας έως τα 250 μέτρα από την εξωτερική περίφραξη των κατασκηνώσεων, εφόσον αυτές είναι σε λειτουργία.

Η θήρα απαγορεύεται ακόμη στα µόνιµα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραµάτων, στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισµένης χρονικής διάρκειας, σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων (300) µέτρων από τις ακτές, σε όλες τις περιοχές και για όλα τα είδη που ισχύουν ειδικοί περιορισµοί θήρας, στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί ∆ασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Κυνηγίου, λόγω πυρκαγιών τα προηγούµενα έτη, και σε όσες περιοχές έχουν εκδοθεί και ισχύουν ή πρόκειται να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις, στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και µνηµεία χωρίς προηγούµενη άδεια του Υπουργού Πολιτισµού και σε περιοχές που λειτουργούν νόµιµα κατασκηνώσεις και κατά την περίοδο λειτουργίας τους, σε απόσταση µέχρι διακοσίων πενήντα (250) µέτρων από την εξωτερική περίφραξη αυτών.

Απαγόρευση στις καμένες εκτάσεις

Ειδικά για τη Ζάκυνθο θυμίζουμε πως σύμφωνα με απόφαση της Δασικής Υπηρεσίας και τη λήψη απαγορευτικών μέτρων για την προστασία των εκτάσεων δασικού χαρακτήρα του Δήμου Ζακύνθου, που κάηκαν το 2017, υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί στη θήρα.

Οι εκτάσεις αυτές, που ξεπερνούν συνολικά τα 32.000 στρ., και τα όρια τους περιγράφονται αναλυτικά στις αποφάσεις του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες κηρύχθηκαν ως αναδασωτέες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment