ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τίτλοι τέλους για το club 18-30
09-10-2018 12:47:29

Η διακοπή λειτουργίας της εταιρείας Club 18-30 ανακοινώθηκε από δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου και η εξέλιξη αυτή, που συζητιέται από τον περασμένο Μάη αλλά πλέον αποτελεί μια νέα πραγματικότητα, καθιερώνει με τον πλέον απόλυτο τρόπο την αλλαγή στα τουριστικά δεδομένα που ήδη αποτυπώνουν οι επαγγελματίες στον τουρισμό και στο νησί μας.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 1960 και εξαγοράστηκε το 1998 από την Thomas cook θα πραγματοποιήσει το τελευταίο της πρόγραμμα  στις 27 Οκτωβρίου , με την εκδρομή από το Μάντσεστερ στην Μαγιόρκα. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η Thomas cook επιχείρησε τους προηγούμενους μήνες  να βρει αγοραστεί για την εταιρεία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τις τελευταίες δεκαετίες το Club 18-30 κυριαρχούσε και  στο Λαγανά, ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, με τους νεαρούς Βρετανούς να επιλέγουν και το νησί μας ως έναν προορισμό που θα τους παρείχε ξέφρενη και εκτός ορίου διασκέδαση. Τα γεγονότα που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς στα κέντρα διασκέδασης αλλά και τις παραλίες της περιοχής, συνέβαλαν ώστε ο Λαγανάς να αποκτήσει συγκεκριμένη «πελατεία» αποθαρρύνοντας από το να κλείσουν διακοπές εκεί οικογένειες ή τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας.

Ειδικά φέτος έγινε αισθητή η μείωση των τουριστών που έκλεισαν το συγκεκριμένο πακέτο διακοπών και   το γεγονός αυτό σύμφωνα με πολλούς επιχειρηματίες του Λαγανά έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε το φετινό καλοκαίρι να είναι σχετικά ήρεμο, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Η Thomas Cook πάντως, ακολουθώντας τις εξελίξεις στην αγορά οργανώνει νέα πακέτα διακοπών που απευθύνονται στους millennials και όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο άρθρο της ιστοσελίδας the guardian δε διαφημίζουν «sex και σανγκρία» αλλά την γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και ειδικές γαστρονομικές εμπειρίες για χορτοφάγους.

Στρέφοντας το βλέμμα στο νησί μας και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι πτήσεις χαμηλού κόστους και το διαδίκτυο, αναρωτιόμαστε αν οι ντόπιοι επιχειρηματίες και γενικότερα οι φορείς του νησιού είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment