ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα κίνηση πολιτών για το Δήμο με σύνθημα «Επανεκκίνηση Τώρα»
09-10-2018 12:30:37

Λίγο πριν μπούμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μια νέα κίνηση πολιτών κάνει την εμφάνισή της, με αίτημα να αναλάβουν την «τύχη» του νησιού νέα πρόσωπα με όραμα και ιδέες.

Ο τίτλος της κίνησης, που μέχρι στιγμής συγκεντρώνει μια «μαγιά» που αποτελείται από αρκετούς συμπολίτες μας είναι «επανεκκίνηση τώρα».

Όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συμμετέχοντες, στόχος είναι η κίνηση αυτή να οδηγήσει στην συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει το Δήμο Ζακύνθου, με επικεφαλής ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής το οποίο θα αναδειχθεί μέσα από ψηφοφορία.

«Βλέπουμε άλλους Δήμους να προχωρούν και να προοδεύουν και εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα σχήμα άμεσης δημοκρατίας, όπου οι πολίτες θα αποφασίζουν με δημοψήφισμα» ανέφερε ένας εκ των συμμετεχόντων στην κίνηση, ο επιχειρηματίας Μ. Λιβέρης.

Προς το παρόν οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτοβουλία πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις και σταδιακά θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίες ανά τομείς για την κατάρτιση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Λιβέρη προς το παρόν η κίνηση έχει περίπου 300 μέλη και το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης θα παρουσιαστεί το Γενάρη. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο επικεφαλής θα αναδειχθεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ στόχος είναι η αποζημίωση του Δημάρχου να μην διατίθενται στον ίδιο αλλά για άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Το κείμενο που δίνουν στη δημοσιότητα οι συμμετέχοντες στην κίνηση, θέλοντας να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και κυρίως νέους σε ηλικία συμπολίτες μας αναφέρει: 

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ !

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2019

(Στηριζόμαστε σε ιδέες και όχι πρόσωπα!)

Ποιοί είμαστε; Αυτοί που ουδεμία σχέση έχουν με επαγγελματίες πολιτικούς και κομματικούς αρχηγούς. Η κίνηση μας είναι ανεξάρτητη από κομματικές παρεμβάσεις. Τι θα κάνουμε; Θα απαιτήσουμε την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης του νησιού μας. Ξεκινάμε τη Ζάκυνθο από την αρχή! Πώς θα το κάνουμε; Όχι ατομικά αλλά συλλογικά. Υποστηρίζουμε το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ!

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση μας απαρτίζεται από άτομα όλων των ηλικιών, κοινωνικών τάξεων, επαγγελματικών τομέων και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν και ελπίζουν να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση βασιζόμενοι σε ιδέες και όχι σε πολιτικά πρόσωπα. Οι ιδέες αυτές, αντλούμενες από ευρωπαϊκά πρότυπα, βασίζονται τόσο στο δημοκρατικό όσο και στον σύγχρονο τρόπο διακυβέρνησης των δήμων, καθότι προτεραιότητα μας είναι να αναγεννήσουμε μια σύγχρονη Ζάκυνθο. Κυριότερη από αυτές είναι να υιοθετήσουμε στοιχεία από τους καλυτέρους δήμους της Ελλάδας και να τα τροποποιήσουμε με βάση τη δική μας πραγματικότητα, δίνοντας βάση στην ανάπτυξη τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και των άλλων τομέων της ζακυνθινής κοινωνίας.

Έχοντας μελετήσει, λοιπόν, το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους νόμους που αυτό προστάζει, με τις ιδέες μας και τις κινήσεις μας θέλουμε να ωφελήσουμε και όχι να βλάψουμε τη Ζάκυνθο! Όλοι γνωρίζουμε και κατανοούμε τι είναι καλό για τον τόπο μας, Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για αυτόν!

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη Ζάκυνθο, τον τόπο που τόσο πολύ αγαπάμε!

* Αν θέλετε να συμβάλετε σε μια τέτοια κίνηση, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και προσέλθετε στις επερχόμενες συναντήσεις μας. 
 
Πάμε μαζί! Ήρθε η ώρα! Επανεκκίνηση τώρα!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment