ΕΝΩ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Κ. ΚΡΑΤΣΑ
Κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη - Σπύρου σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα
09-10-2018 12:00:00

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στους κόλπους της Ν.Δ. για την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ιόνιων νησιών.

Για το λόγο αυτό σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρώην Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου που έχει ήδη εξαγγείλει την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές.

Η συνάντηση αυτή αποσκοπεί στην αποτροπή του κ. Σπύρου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόταση για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης από την Άρτα που βρέθηκε, ανακοίνωσε τους πρώτους έξι υποψηφίους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Ν.Δ. ενώ από πηγές της Ν.Δ. επιβεβαιώθηκε ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν άλλες τρεις υποψηφιότητες μια εκ των οποίων θα είναι αυτή της κας Ρόδης Κράτσα στο Ιόνιο.

Η υποψηφιότητα της κας Κράτσα έγινε δεκτή με ικανοποίηση από πολλούς κύκλους στα Ιόνια νησιά και την Πρωτεύουσα και έρχεται μετά το αδιέξοδο που φάνηκε να δημιουργείται από τις εκδηλωθείσες υποψηφιότητες των κ.κ. Σπύρου, Καρβούνη, Σκιαδόπουλου και Ασωνίτη από την Κέρκυρα.

Πρόθεση και σκοπός της κας Ρόδης Κράτσα είναι να λειτουργήσει ενωτικά στο χώρο της Ν.Δ. και να βρει τρόπους συνεργασίας με όλους τους ενδιαφερόμενους να πολιτευτούν.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άρτα, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι το κόμμα του θα στηρίξει εκ νέου τους έξι εν ενεργεία περιφερειάρχες που πρόσκεινται στη γαλάζια παράταξη και θα διεκδικήσουν εκ νέου την εκλογή τους στο αξίωμα. Πρόκειται για τους:

*Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία,

*Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Μακεδονία,

*Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία,

*Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο,

*Γιώργος Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο, και

*Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα έγκυρες πηγές από την Πειραιώς αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» και είναι ζήτημα ημερών η ανακοίνωση ότι θα λάβουν το χρίσμα της ΝΔ:

*η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα για τα Ιόνια Νησιά,

*ο δήμαρχος Καλαμάτα Παναγιώτης Νίκας για την Πελοπόννησο, και

*ο αντιπεριφειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός για τη Στερεά Ελλάδα.

Ο Σπ. Σπύρου για τη Ρόδη: Tην σέβομαι αλλά …

Την πληροφορία που θέλει την Νέα Δημοκρατία να επιλέγει την πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής ως υποψήφια για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Περιφερειάρχης με το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου τόνισε πως ο ίδιος επέλεξε να επαναλάβει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος μέσω μιας δημόσιας ανακοίνωσης, πριν ενημερωθεί για την πιθανή υποψηφιότητα της κ. Κράτσα και δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι ο κομματικός μηχανισμός δεν έκανε πρώτα διερευνητικές κινήσεις στις Νομαρχιακές Επιτροπές των νησιών αλλά και τους φορείς.

Ο ίδιος σημείωσε πως στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και επιθυμεί να είναι το κόμμα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας, ωστόσο επεσήμανε πως οι εξαγγελίες για ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση δε θα πρέπει να μένουν στα λόγια.

«Έχω μια διαδρομή που δε θα την χαρακτήριζα στενή κομματική αλλά κοινωνική, με αγάπη και εμπιστοσύνη και στόχο να προσφέρω στην κοινωνία αρχικά ως γιατρός και στην συνέχεια στην πολιτική που δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο συνδυασμός μας ήταν ο πρώτος που διοίκησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εφάρμοσε το νέο Νόμο για την αιρετή Περιφέρεια και άφησε ένα έργο το οποίο η σημερινή διοίκηση – παρά την κριτική της- υλοποιεί» ανέφερε ο κ. Σπύρου συμπληρώνοντας πως συζήτησε την προοπτική εκ νέου υποψηφιότητας στις επόμενες εκλογές με τα μέλη του συνδυασμού και κάλεσε όσους επιθυμούν να τεθούν επικεφαλής.

«Είναι καλό να γίνεται ανανέωση και να υπάρχουν νέα πρόσωπα. Μην αμφιβάλλετε πως και εγώ το επιδιώκω για τον συνδυασμό μου. Όμως ο υποψήφιος δε θα βρεθεί στα αζήτητα ούτε θα φτιαχτεί στο εργαστήριο. Ασφαλώς ο καθένας μπορεί να είναι υποψήφιος, αλλά ο διορισμός σε αυτές τις θέσεις με έτοιμο συνδυασμό είναι προσβολή και στη διαδικασία αλλά και σε μένα προσωπικά. Τις προθέσεις μου τις ανακοίνωσα εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων» δήλωσε, κάνοντας γνωστό πως τις απόψεις του τις εξέφρασε και στον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας στον οποίο εξέφρασε την ενόχλησή του.

Αναφερόμενος και σχολιάζοντας την πιθανή υποψηφιότητα της κ. Κράτσα τόνισε την σέβεται και την εκτιμά, αλλά αναρωτιέται αν εκφράζει την ανανέωση και αν η ίδια αποδέχτηκε αυτόν τον… διορισμό.

«Εγώ την αγαπώ και την εκτιμώ αλλά αυτή η θέση θέλει λάντζα και καλό είναι ο υποψήφιος αυτό να το γνωρίζει» δήλωσε.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment