ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Με αύξηση 5,3% έκλεισε ο Σεπτέμβριος στις διεθνείς πτήσεις!
08-10-2018 12:42:19

Πολύ ικανοποιητική ήταν η κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζακύνθου το μήνα Σεπτέμβριο, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία των αφίξεων από τη fraport και συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2017 είχαμε αύξηση της τάξεως του 5,3% για τις διεθνείς πτήσεις. Οι πτήσεις εσωτερικού κατέγραψαν αύξηση 2,6% και πλέον είναι κάτι που δημοσιοποιείται λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών από την Άπω Ανατολή που έρχονται μέσω του αεροδρομίου της πρωτεύουσας.

Τα στοιχεία έγιναν γνωστά χθες για το Σεπτέμβριο μήνα και σύμφωνα με αυτά είχαμε 314.001 επισκέπτες (αφίξεις και αναχωρήσεις) που έγιναν με διεθνείς πτήσεις. Το Σεπτέμβριο του 2017 ο αντίστοιχος αριθμός επιβατών ήταν 298.173. Η αύξηση είναι 5,3% για τους επιβάτες και 5,4% για τον αριθμό των πτήσεων.

Για τις αφίξεις εσωτερικού δόθηκαν τα εξής: 11.403 επιβάτες φέτος και 11.119 επιβάτες πέρυσι (αφίξεις και αναχωρήσεις). Αύξηση 2,6%.

Τη μερίδα του λέοντος στις αφίξεις του εξωτερικού κρατά η Μ. Βρετανία που το Σεπτέμβριο είχε 811 αφίξεις και ακολουθεί η Πολωνία με 249, η Ολλανδία με 152, η Τσεχία με 125, η Ιταλία με 108 κλπ.

Βρισκόμαστε στην εκπνοή της φετινής σεζόν και κάθε μέρα που περνά όλο και λιγότεροι επισκέπτες εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους ενώ τα καιρικά φαινόμενα είναι ανασταλτικός παράγοντας για τις παραλίες και τα καταστήματα.

Η τελευταία πτήση της σεζόν αναχωρεί τα τέλη του Οκτώβρη ή τις αρχές του Νοέμβρη, αλλά είναι εμφανές ότι λίγοι επισκέπτες βρίσκονται για διακοπές στη Ζάκυνθο.

Α.Ξ.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment