ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρική εκδήλωση Πλατύφορου το Σαββατοκύριακο: “Αγγέλικα Νίκλη-Σoλωμού, Η ΔΙΑΦΑΝΗ”
06-10-2018 10:21:27

Ο Πλατύφορος στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 20 χρόνων ενεργής πολιτιστικής δράσης, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση: 

“Αγγέλικα Νίκλη-Σoλωμού, Η ΔΙΑΦΑΝΗ”

 ‘Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο σκηνοθέτης της παράστασης Περικλής Μοσχολιδάκης: «Στην παράσταση, η Αγγέλικα, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Διονυσίου Σολωμού, μόνη κι έρημη πια, ντύνεται ‘κούκλα’, όπως έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της, μια κούκλα που την κακοποίησαν, την εκμεταλλεύτηκαν, τη διαπόμπευσαν και κάνει έναν απολογισμό της δραματικής ζωής της. Μιλά για την εξαθλίωση και τη φτώχια, για τον έρωτα και τα παιδιά της, για την κακοποίηση του σώματος και της ψυχής της, για τον ποιητή γιο της και τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία, για τον δημόσιο εξευτελισμό της στο δικαστήριο. 

Πρόσθεσα στο όνομα της Αγγελικής το προσωνύμιο διάφανη, γιατί στερήθηκε το δικαίωμα να έχει προσωπική ζωή. Διάφανη, αφού γεννώντας τον εθνικό μας ποιητή υποχρεώθηκε από την Ιστορία, όσο ζούσε, αλλά και μετά τον θάνατό της, να κουβεντιάζουν όλοι, πότε με κακεντρέχεια, πότε με περιέργεια, πότε με τρυφερότητα, τις λεπτομέρειες της ζωής της. Διάφανη, αφού έζησε τη ζωή της παρατηρώντας τον κόσμο πίσω από ένα διάφανο τζάμι, τζάμι κι η ίδια, εύθραυστο αλλά και σκληρό, θαμπό αλλά και καθάριο.

Συγγραφέας του έργου  ο σκηνοθέτης Περικλής Μοσχολιδάκης και ερμηνεύει η Μάγδα Κατσιπάνου

Η θεατρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Σαρακινάδου σε δύο παραστάσεις, το  Σάββατο 6/10 και την Κυριακή 7/10 στις 8.45μμ. Είσοδος:10 €

Στην γενική πρόβα, το πρωί του Σαββάτου 6/10 , έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράστασή μαθητές και φοιτητές, σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας με τον Πλατύφορο.  


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment