ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δόθηκε παράταση για την πληρωμή στον ΕΛΓΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
29-09-2018 11:26:18

Δεκατρείς ημέρες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι αγρότες για να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΛΓΑ και αυτή φαίνεται πως θα είναι η τελευταία προθεσμία που δίνεται.

Οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στη Ζάκυνθο κάλεσαν όλους όσους το ξέχασαν, να πάνε στην τράπεζα και να τακτοποιήσουν το χρέος τους με το ειδικό έντυπο που εκτυπώνεται ηλεκτρονικά και αναφέρει το ποσό που οφείλει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν από τους λογιστές τους, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ή από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. ΘΑ εκτυπώσουν το ειδικό έντυπο που καταγράφει τις πληρωμές από το έτος 2011 μέχρι και το 2017, κατά έτος και με όλα τα ποσά και τις ημερομηνίες της κάθε
πληρωμής.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν πως αν δεν έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα μπορούν να λάβουν αποζημίωση σε περίπτωση φυσικής καταστροφής που θα χάσουν την παραγωγή τους ή τα ζώα τους. Το ζήτημα αυτό προέκυψε τα δύο τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο όπου έγιναν ανακοινώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ για αμπέλια, σταφίδες, ελιές, κηπευτικά κλπ., αλλά ορισμένα δεν αποζημιώθηκαν επειδή δεν είχαν καταθέσει τις εισφορές τους.

Η ανακοίνωση

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2017, έως τις 10 Οκτωβρίου 2018 , αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 21/09/2018.

Με δεδομένο ότι η παράταση αυτή είναι η τρίτη που δίνεται, όσοι παραγωγοί δεν έχουν καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά του 2017 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να την εξοφλήσουν, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment