ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Παραμένουν οι απαγορεύσεις για την πρόσβαση στο πλάτωμα του Ναυαγίου από το δρόμο
26-09-2018 08:57:24

Μπορεί από το περασμένο Σάββατο οπότε και εκδόθηκε η απόφαση του Λιμεναρχείου, να έχουν αρθεί οι απαγορεύσεις που αφορούν την πρόσβαση στην ακτή του Ναυαγίου από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα τα τουριστικά σκάφη - έστω και με αρκετούς περιορισμούς- να μπορούν να δένουν και πάλι στην παραλία για να αποβιβάζουν τουρίστες, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την πρόσβαση στην περιοχή του Ναυαγίου από ξηράς και πιο συγκεκριμένα από το δρόμο που οδηγεί στο πλάτωμα.

Η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ζακύνθου, η οποία είχε εκδοθεί την περασμένη εβδομάδα, ακόμη δεν έχει αρθεί και προς το παρόν ισχύουν οι ίδιες απαγορεύσεις για την πρόσβαση στο πλάτωμα από το δρόμο που ξεκινά από τη διασταύρωση του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.

Το ζήτημα της πρόσβασης αλλά και της παραμονής στο χώρο , δεν είναι καθόλου εύκολο να διευθετηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που θα πρέπει να αξιολογήσουν οι αρχές: Εκτός από την ασφάλεια των πρανών στο πάνω μέρος της ακτής, υπάρχει και το έγγραφο του Δασάρχη Ζακύνθου σε σχέση με τον χαρακτηρισμό του δρόμου ως δασικού. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δασών πρόκειται για δρόμο Γ΄ κατηγορίας και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από ΙΧ και τουριστικά λεωφορεία ενώ σε έγγραφο που είχε αποσταλεί από τον περασμένο Ιούλιο, τονίζεται πως θα πρέπει να απαγορευτεί η χρήση του συγκεκριμένου δρόμου, με την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης, καθώς αφενός καταπατείται αναδασωτέα δασική έκταση, αφετέρου, δεν έχει τις προδιαγραφές για να δέχεται το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται σήμερα ( πλάτος, κλίσεις κτλ).

Τέλος η Υπηρεσία επισημαίνει είναι ότι ο δρόμος αυτός καταλήγει σε αδιέξοδο και σε περίπτωση κάποιας πυρκαγιάς στην περιοχή , οι επισκέπτες διατρέχουν τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν!

Σήμανση στο δρόμο και περιπολίες

Μετά τις κατολισθήσεις, με ευθύνη της Αστυνομίας τοποθετήθηκε ειδική σήμανση με μπάρες και κορδέλες, ενώ πραγματοποιούνται και περιπολίες από το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών. Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν είχε ανακύψει ζήτημα με την πρόσβαση μέσα από το δρόμο που είχε ασφαλτοστρωθεί.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε τροχοφόρου οχήματος στην δημοτική οδό που ξεκινά από την διασταύρωση της Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και η οποία καταλήγει στο πλάτωμα θέασης ναυαγίου, λόγω του ότι έχει προκληθεί το ανωτέρω γεωλογικό φαινόμενο.

Η ρύθμιση ισχύει και μέχρις ότου επανέλθει σχετικά με νεώτερη απόφαση του το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου και τέλος, το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών Ζακύνθου κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης καλείται να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, καθημερινά και όλες τις ώρες του 24ώρου, με σκοπό την τήρηση της απαγόρευσης και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων με σκοπό της εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

Βρίσκουν μονοπάτια μέσα από τα βάτα!

Ενδεικτικό της προβληματικής κατάστασης που σήμερα υπάρχει στο πλάτωμα είναι το γεγονός ότι η πρόσβαση μπορεί να μη γίνεται μέσα από το δρόμο, γίνεται όμως μέσα από …μονοπάτια που κάποιοι φαίνεται να υποδεικνύουν στους επισκέπτες της περιοχής. Τα μονοπάτια αυτά περνούν μέσα από τη δασική περιοχή και όπως μπορεί όποιος έχει βρεθεί στην περιοχή έστω και μια φορά, δεν είναι καθόλου ασφαλή.

«Αυτόπτης μάρτυρας» αυτής της κατάστασης έγινε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτος που πριν από λίγες ημέρες περιέγραψε στον –Ε- την εικόνα των ασιατών κατά κύριο λόγο επισκεπτών, να περνούν μέσα από τα βάτα για να φωτογραφήσουν την ακτή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, μια τουρίστρια πρόσφατα τραυμάτισε και το πόδι της, επιχειρώντας να προσεγγίσει την περιοχή.

Οι μικροπωλητές

Να σημειωθεί πως σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το ζήτημα της παρουσίας των μικροπωλητών στην περιοχή, οι οποίοι έχουν εκδώσει τις σχετικές άδειες, νοικιάζοντας τα ¨πόστα¨ τους από την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα του –Ε- οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εισηγούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάκληση των αδειών που είχαν δοθεί.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment