ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ευθύμιος Λέκκας: Θα οριοθετηθούν και θα αποκλειστούν τα επικίνδυνα σημεία στο ''Ναυάγιο''
20-09-2018 12:51:42

Από το μακρινό Περού επέστρεψε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για να βρεθεί αυτό το διήμερο στη Ζάκυνθο και να ενημερώσει για το θέμα των κατολισθήσεων στο Ναυάγιο. 

Μιλώντας προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι αυτή η κατάρρευση πετρωμάτων δεν είναι η μοναδική, καθώς εδώ και χρόνια έχουν διαπιστωθεί ανάλογα φαινόμενα στο Μύρτο της Κεφαλλονιάς, στο Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας κλπ. Δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τον κίνδυνο γιατί προέρχεται από τις φυσικές διεργασίες των σεισμών και υπάρχουν παγκόσμιοι προορισμοί όπως η Σαντορίνη και η Κως που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα, συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.

Για το φαινόμενο στο Ναυάγιο ο κ. Λέκκας είπε ότι μαζί με το συνεργάτη του Γιάννη Κοπανά είδαν πολλές φορές το βίντεο της κατολίσθησης και υπάρχει κίνδυνος να αποσπαστεί κάποιο τμήμα και να πέσει στην παραλία. Αν πολλοί πλησιάζουν στην άκρη του πρανούς μπορεί να συμβεί ατύχημα.

Ειδικά αναφορά έκανε ο κ. Λέκκας στην ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εγκατάλειψη του χώρου και είπε ότι δυστυχώς αυτοί είμαστε σαν χώρα και δεν θα αποκτήσουμε παιδεία. Μάλιστα πρότεινε να μπει εισιτήριο σε όσους πηγαίνουν στο πλάτωμα για φωτογραφίες και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να γίνονται τα απαραίτητα σε καθαριότητα κλπ.

Χαρακτήρισε περιβαλλοντικά ευαίσθητη την περιοχή και εξήγησε πως δεν γίνεται να μπει δίχτυ στο πρανές γιατί θα αλλοιώσει το τοπίο. 

«Θα γίνει μικροζωνοποίηση της παραλίας. Θα αποκλείσουμε τα επικίνδυνα μέρη και  θα τα οριοθετήσουμε. Επίσης πρέπει να μπει όριο για τα άτομα που θα πηγαίνουν κάθε ώρα στο ναυάγιο γιατί δεν χωράνε ταυτόχρονα 1000 άτομα» εξήγησε  ο καθηγητής.

Πρέπει να μπουν μικρές απαγορευτικές πινακίδες και με καλαίσθητους πασσάλους να γίνει η οριοθέτηση. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment