Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΚΕ
Παν. Τοκούζης στον -Ε-: “Η σεζόν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς αλλά τα έσοδα του Αυγούστου δεν αρκούν!”
18-09-2018 12:45:00

Την αποτίμηση του καλοκαιριού έκανε μιλώντας πρόσφατα στον -Ε- ο Πρόεδρος της ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, Παναγιώτης Τοκούζης, τονίζοντας αυτό που έχει ήδη αποτυπωθεί από πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού: Οι αφίξεις ήταν αυξημένες, αλλά το ταμείο δεν γέμισε στο βαθμό που περίμεναν πολλοί από τους επιχειρηματίες και τα κέρδη που εξασφαλίστηκαν κυρίως από το μήνα Αύγουστο, θα διατεθούν για να καλυφθούν τα έξοδα και οι δαπάνες όπως είναι η καταβολή των φόρων κτλ.

Ο κ. Τοκούζης έκανε λόγο για μια «περίεργη» χρονιά, η οποία χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων  και από την επάνοδο ανταγωνιστριών αγορών όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία.

«Ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς  αλλά δυστυχώς ο Αύγουστος, δεν πήγε όσο καλά περιμέναμε. Υπάρχει αύξηση στις αφίξεις αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που επιδιώκαμε στα οικονομικά μας. Τα έξοδα είναι πολλά και δεν παράγεται μεγάλο κέρδος από τα έσοδα του Αυγούστου, τα οποία  δεν ήταν αυτά που είχαμε υπολογίσει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ επεσήμανε πως οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην δια-μόρφωση της τουριστικής κίνησης  ήταν το νέο άνοιγμα αγορών όπως αυτή της Τουρκίας, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές προ-κρατήσεις πριν την έναρξη της σεζόν με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων να σταματήσουν τις πωλήσεις για να κρατήσουν καλές τιμές τον Αύγουστο.

«Αποτέλεσμα ήταν οι tour operators να στραφούν σε άλλες αγορές» σημείωσε.

Ένα νέο δεδομένο της φετινής τουριστικής περιόδου ήταν και η καταβολή του φόρου διανυκτέρευσης: 

«Οι τουρίστες μας είναι εξοικειωμένοι καθώς ο φόρος ισχύει και σε άλλες χώρες ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως εκεί δεν πρόκειται για φόρο αλλά για  ανταποδοτικό τέλος. Στην Ελλάδα εφαρμόστηκε ως φόρος , χωρίς ανταποδοτικά οφέλη και με τους επιχειρηματίες να λειτουργούν ως φοροεισπράκτορες. Για παράδειγμα υπήρξε επιχειρηματίας που για 12 ευρώ , που δεν είχε εξοφλήσει για το φόρο Ιουλίου, δεν μπορούσε να εκδώσει  φορολογική ενημερότητα!» ανέφερε σημειώνοντας πως πάγια θέση των επαγγελματιών είναι να εφαρμοστεί ως ανταποδοτικό τέλος, για υπηρεσίες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τις προτάσεις των επιχειρηματιών.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment