ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΗΤΗΣΕ Η Γ.Γ. ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ κατά της βίας και των ανισοτήτων (Φώτο)
18-09-2018 07:45:00

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ζακύνθου, στην προσπάθειά του να διαδώσει το μήνυμα της εξάλειψης κάθε μορφής βίας, διακρίσεων κι ανισοτήτων στο ευρύ κοινό της τοπικής κοινωνίας διοργάνωσε Διήμερο Φεστιβάλ με τίτλο: «Φεστιβάλ κατά της Βίας και των Ανισοτήτων: Όλοι διαφορετικοί, Όλοι ίσοι», το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018, στην Πλατεία Διονύσιου Σολωμού, με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα και ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο για όλους και όλες.

Την έναρξη των εργασιών του φεστιβάλ έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Κόκλας ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους και καλωσόρισε τη Γενική Γραμματέα Ισότητας Φωτεινή Κούβελα. Ο κ. Κόκλας μίλησε με θερμά λόγια για τη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου και για την προσφορά του σε θέματα ισότητας των δύο φύλων στη διάρκεια των 5 χρόνων [που λειτουργεί.

Στην ομιλία της η Γ. Γραμματέας κ. Κούβελα έστειλε ηχηρό μήνυμα ενάντια στα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών τα οποία πρέπει να εξαλειφθούν, ενώ ζήτησε να γίνει ευρέως γνωστό το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου. Οι γυναίκες πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλάνε χωρίς φόβο για όσα βιώνουν.

Ακόμα η κ. Κούβελα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Δικηγορικό Σύλλογο Ζακύνθου από τον οποίο ζήτησε να παρέχει δωρεάν συνδρομή σε όσες γυναίκες επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά αναφορικά με περιστατικά βίας στα οποία έπεσαν θύματα, αλλά δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν για νομική συμπαράσταση.

Οι δομές είναι εξασφαλισμένες μέχρι το 2020 από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Επίσης οι δομές άνοιξαν για τις γυναίκες που είναι πρόσφυγες και συγκροτήθηκε ομάδα στη Βουλή για την εμπορία ανθρώπων, το γνωστό trafficking.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα σύνολο δράσεων από συμμετέχοντες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που περιελάμβανε εισηγήσεις, προβολές, έντυπο ενημερωτικό υλικό, χορευτικά δρώμενα και μουσικές συναυλίες.

Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τα ζητήματα του ρατσισμού, των διακρίσεων, της μισαλλοδοξίας και των έμφυλων ανισοτήτων και ειδικότερα η ανάδειξη της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα ως δομικών στοιχείων μιας υγιούς κοινωνίας.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment