ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ
Ας κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για το ναυάγιο 17-09-2018 08:43:16

Ένα θαύμα γλύτωσε τους τουρίστες από βέβαιο θάνατο, τη στιγμή που αποκολλήθηκε τμήμα βράχου από  το ναυάγιο και έπεσε στην αμμουδιά και στην ακροθαλασσιά. 

Όποιος είδε το βίντεο την ώρα της πτώσης του βράχου  και τους πανικόβλητους τουρίστες να πετάγονται δεξιά κι αριστερά για να γλυτώσουν τη ζωή τους, καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοούμε κι ότι ήταν κλάσματα δευτερολέπτων που τους κράτησαν στη ζωή και δεν καταπλακώθηκαν από τόνους ασβεστολιθικής πέτρας. 

Αυτό το βίντεο πρέπει να το δουν πολλές φορές οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και οι αρχές που λαμβάνουν αποφάσεις και παίρνουν μέτρα για τη ζωή μας. 

Η απλοϊκή φράση που εσκεμμένα χρησιμοποιούν όσοι έχουν οικονομικά συμφέροντα στο ναυάγιο, ότι δηλαδή οι τουρίστες θέλουν οπωσδήποτε να κολυμπήσουν στην παραλία με τα βαθυγάλανα  και διάφανα νερά, στερείται νοήματος όταν αναφερόμαστε στην ανθρώπινη ζωή, η αξία της οποίας είναι πάνω από ένα μπάνιο στη θάλασσα. 

Ευτυχώς που η Ζάκυνθος έχει δεκάδες παραλίες και όμορφες αμμουδιές για να κολυμπήσουν οι τουρίστες κι άρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις, για τις οποίες πρέπει να ενημερωθούν οι επισκέπτες μας. 

Όσο για το ναυάγιο, όλα τα όμορφα είναι κι επικίνδυνα, γι’ αυτό δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας. 

Είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με σοβαρότητα τις δυνατότητες που υπάρχουν για προσέγγιση στον όρμο του ναυαγίου και μέχρι πού μπορούν να φτάνουν σκάφη και  επιβαίνοντες.

Κάθε προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις δυνατότητές μας και να επιβληθούμε στη φύση, έχει τα γνωστά αποτελέσματα επιβολής του αδύναμου στον ισχυρό! 

Α.Ξ.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας