ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το πλοίο «ΒΑΣΟΣ Κ.» μετέφερε δύο μηχανήματα στο ναυάγιο (Φώτο)
14-09-2018 08:30:00

Με δυόμιση ώρες καθυστέρηση αναχώρησε από την Πεσσάδα της Κεφαλονιάς  για το λιμάνι  του Αγίου Νικολάου Βολιμών το πλοίο «ΒΑΣΟΣ Κ.» το οποίο από το μεσημέρι χθες φόρτωσε και μετέφερε τα μηχανήματα για τις εργασίες μετακίνησης των βράχων στο ναυάγιο. 

Το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε περίπου στις 8.20’ το βράδυ και έτσι εξυπηρετήθηκαν όλοι, δηλαδή και οι τουρίστες  που κάνουν τις ημερήσιες εκδρομές στην Κεφαλονιά και οι αρχές που ήθελαν το κατάλληλο πλοίο για να μεταφέρει μηχανήματα στην ακτή του ναυαγίου. 

Μιλώντας στον –Ε- ο ναυτικός πράκτορας Κώστας Χιώνης ο οποίος έχει την ευθύνη για τα δρομολόγια του «ΒΑΣΟΣ Κ.», είπε ότι από την πρώτη στιγμή έθεσε στη διάθεση της Ζακύνθου και όλων των αρχών το πλοίο για να βοηθήσει. 

Έτσι λοιπόν το «ΒΑΣΟΣ Κ.» μετέφερε δύο μηχανήματα, ένα φορτωτή και ένα ερπυστριοφόρο, τα οποία βγήκαν με ασφάλεια στην ακτή για να εργαστούν από σήμερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγιναν χθες οι εργασίες γιατί η διαδικασία ολοκληρώθηκε σχετικά αργά και επιπλέον έπρεπε να διασφαλιστούν αυτοί που θα εργάζονταν εκεί. Τα βαριά μηχανήματα βγήκαν από το πλοίο και προχώρησαν πάνω στην αμμουδιά, κατευθυνόμενα στην πλευρά που έχουν πέσει οι βράχοι και τα χώματα. 

Ο καπετάνιος του πλοίου Διονύσης Πετρίτσης με επιδέξιο τρόπο προσέγγισε τον όρμο του Ναυαγίου και έριξε την πόρτα στην άμμο για να κατέβουν τα βαριά οχήματα.

Τέλος ο κ. Κώστας Χιώνης ανέφερε ότι μόλις τελειώσουν οι εργασίες και πάνε όλα καλά, θα ξαναπάει το πλοίο στο ίδιο σημείο για να φορτώσει τα δύο μηχανήματα και να τα  μεταφέρει στον προορισμό τους.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment