ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με επιτυχία άρχισαν οι εκδηλώσεις για το έργο του ποιητή Ούγου Φώσκολου
09-09-2018 13:18:00

Με επιτυχία άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου, στον ιστορικό χώρο της Οικίας Ούγου Φώσκολο, στο κέντρο της πόλης, οι εκδηλώσεις για τη ζωή και το έργο του διάσημου ελληνοιταλού ποιητή που πέθανε στο Λονδίνο στις 10 Σεπτεμβρίου 1827.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση με τις σπάνιες εκδόσεις, από το τέλος του 18ου αιώνα έως τις μέρες μας και παρακολούθησε τη σεμνή εκδήλωση που οργάνωσε ο Π.Σ. “Ούγος Φώσκολος”.

Το κοινό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Φορέα των εκδηλώσεων Φίλιππος Συνετός και για το περιεχόμενο της έκθεσης στους επισκέπτες υπήρξε παρουσίαση από τον λογοτέχνη Διονύση Σέρρα σε κείμενο που διάβασε ο φιλόλογος Γιώργος Φιορεντίνος.

Την ευθύνη της έκθεσης των έργων είχε ο συλλέκτης Σπύρος Μυλωνάς ο οποίος για πολλές ώρες έδινε στους επισκέπτες στοιχεία και πληροφορίες για την προέλευσή των έργων και την διαδρομή τους στην διάρκεια του χρόνου.

Παράλληλα με την έκθεση των σπάνιων εκδόσεων για τα έργα του Ούγου Φώσκολου στο ισόγειο της Οικίας άνοιξε και η έκθεση με έργα του γλύπτη Κων. Βαρώτσου, υπό την ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΜΙΛΟΣ UNECCO.

Οι εκδηλώσεις για τον Ούγο Φώσκολο συνεχίζονται σήμερα Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζακυνθίων, με την Β΄ Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και με θέμα: “Ούγος Φώσκολος: Ξαναδιαβάζοντας το έργο του”.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:

- Francesca Fedi, Καθηγήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Πίζας, με θέμα “Οι Τάφοι και οι Χάριτες: Ο Φόσκολο και μία ιδέα του “έθνους”, (I Sepolcri e Le Grazie: Foscolo e un'idea di “nazione”)

- Φανή Καζαντζή, Oμότιμος Kαθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: Ο Όρτις, οι Τάφοι, οι Χάριτες: ερμηνευτικές προσεγγίσεις από τον ελληνικό χώρο.

- Δημήτρη Αρβανιτάκη, Ιστορικός, Διευθυντής εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη, με θέμα “Τελευταίες επιστολές του Γιάκοπο Όρτις: Οι μορφές του ρομαντικού έρωτα”.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment