ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Γ. ΦΕΡΑΔΟΥΡΟ
Άμεσα η συνεδρίαση της Επιτροπής για τον ΕΝΦΙΑ
06-09-2018 08:42:32

Να συνεδριάσει άμεση η Επιτροπή που συγκροτήθηκε πριν από περίπου δύο μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα στη Ζάκυνθο ζητά ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Φεραδούρος, ο οποίος μάλιστα έθεσε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

«Πριν από δύο μήνες συστάθηκε μια Επιτροπή για τις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να διορθωθεί αυτή η μεγάλη αδικία για τις λαϊκές περιοχές αλλά και τα αγροτεμάχια, όπου ο φόρος είναι αυξημένος σε αντίθεση μάλιστα με τις τουριστικές περιοχές. Είχα θέσει το θέμα τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο και σήμερα ζητώ να μάθω που βρισκόμαστε, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει η σύγκληση της Επιτροπής» ανέφερε ο κ. Φεραδούρος, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως με αφορμή την συζήτηση που έγινε εκ νέου το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν πιο άμεση σύγκληση της Επιτροπής.

Ο κ. Φεραδούρος όμως έθεσε ακόμη μια παράμετρο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και αφορά τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες των σταφιδοπαραγωγών στο νησί μας από την πρόσφατη κακοκαιρία, με αποτέλεσμα τα αναμενόμενα έσοδα από την πώληση του προϊόντος τους να είναι ελάχιστα αν όχι ανύπαρκτα.

«Πολλοί παραγωγοί από την πώληση των προϊόντων τους πλήρωναν τους φόρους. Φέτος δε θα έχουν καθόλου έσοδα» τόνισε ο κ. Φεραδούρος υποστηρίζοντας πως ο Δήμος πρέπει να ενεργοποιηθεί για να «σώσει ότι σώζεται».

«Δε θα αναφερθώ σε αυτά που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά θα μείνω στην ουσία και τον κίνδυνο οι αγρότες να δουν τις περιουσίες τους να δεσμεύονται λόγω οφειλών» υποστήριξε ο κ. Φεραδούρος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment