«ΛΥΠΑΜΑΙ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ»
Βολές Μποτώνη κατά Δημάρχου με αφορμή τις διαδικασίες αντικατάστασης του!
04-08-2018 12:22:47

Ευθείες βολές προς το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά εξαπολύει ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Μποτώνης με δηλώσεις του στον –Ε- σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που προηγήθηκε μέσω επιστολών και τα όσα είπε προχθές το πρωί δείχνουν πως οι σχέσεις των δύο – μέχρι πρόσφατα- στενών συνεργατών πολύ δύσκολα θα αποκαταστηθούν.

Καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος προωθεί την αντικατάσταση του κ. Μποτώνη με επιλαχόντα από τον συνδυασμό του, ο ίδιος ο κ. Μποτώνης ξεκαθαρίζει πως σκοπεύει να παραμείνει δημοτικός σύμβουλος και αν χρειαστεί να προσφύγει και κατά της απόφασης αντικατάστασης του ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Μποτώνης παρουσιάζει το Δήμαρχο ως προσωπικά υπεύθυνο, όχι μόνο για την απώλεια της βράβευσης με Γαλάζιες Σημαίες, αλλά και για άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως είναι τα οικονομικά αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Σημειώνει δε πως παρά το γεγονός ότι ο ίδιος με απόφαση Δημάρχου, μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας, τοποθετήθηκε ως υπεύθυνος επί των οικονομικών, από κοινού με τον κ. Ρουχίτσα, δεν του δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να ασκήσει αυτά τα καθήκοντα.

«Λυπάμαι πολύ για το Δήμαρχο και αυτό είναι το πράγμα που θέλω να πω. Φέρει τεράστια ευθύνη για το έργο της δημοτικής αρχής και είναι ένα άτομο που μας έχει κουράσει και μας έχει δυσκολέψει στο έργο που θέλαμε να προσφέρουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας ως δημοτική αρχή» ανέφερε αρχικά ο κ. Μποτώνης, σημειώνοντας πως για τον ίδιο το  ποτήρι ξεχείλισε από την στιγμή που  η Ζάκυνθος έχασε  τις Γαλάζιες Σημαίες, για τις οποίες – όπως είπε- εργάστηκαν όλοι εκτός από το Δήμαρχο! 

«Ο κ. Κολοκοτσάς για ένα ασήμαντο ποσό έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να μην ασχοληθούν και πραγματικά αναρωτιέμαι αν για αυτό το λόγο η Ζάκυνθος αξίζει τέτοια δυσφήμιση» ανέφερε συμπληρώνοντας πως υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θα αναδειχθούν το επόμενο διάστημα σε σχέση με τους χειρισμούς του Δημάρχου.

«Ευθύνη του Δημάρχου είναι και το γεγονός ότι τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, Ο προϋπολογισμός ήταν κουτσουρεμένος, αναγκαστήκαμε να τον ψηφίσουμε και ο κωδικός για τα απορρίμματα εξαντλήθηκε στη μέση της χρονιάς. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές υπηρεσίες και πληρώνει οικονομικούς συμβούλους» συμπλήρωσε, προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα σε σχέση και με το πεδίο των οικονομικών του Δήμου.

Τέλος, για τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, διευκρίνισε πως με την ανακοίνωσή του ήθελε να επισημάνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Δήμαρχο και καταλήγει πως «βρέθηκε στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να προτείνω την παραίτησή του  από μέλος και δημοτικός σύμβουλος, έως ότου οι Υπηρεσίες παράσχουν στην Επιτροπή τα απαραίτητα εργαλεία για να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της».

«Δεν ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου και σύμφωνα με την Νομοθεσία η γραπτή δήλωση παραίτησης ενός δημοτικού συμβούλου  πρέπει να διατυπώνεται με σαφή τρόπο και να εκφράζει τη βούληση του συμβούλου. Ο Δήμαρχος όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη αυτά που έγραψα και ξεκίνησε διαδικασίες για την αντικατάστασή μου, αλλά μου έστειλε και αυτή την απαξιωτική ανακοίνωση. Ότι και να κάνει εγώ θα παραμείνω δημοτικός σύμβουλος και αν χρειαστεί θα προσφύγω στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Συμβούλιο της Επικρατείας» ανέφερε καταλήγοντας πως ο ίδιος δεν απουσίαζε από καμία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν είναι δυνατόν να αναφέρει πως δυσαρεστήθηκα επειδή με έπαψε από Αντιδήμαρχο, ενώ εξαρχής είχαμε συμφωνήσει πως η θητεία μου θα ήταν 2 χρόνια. Θα πρέπει να υπερασπιστώ και τον εαυτό μου. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος συνεχώς να αποδίδει αλλού τις ευθύνες του» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment