ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 75 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ
Πρόεδρος ΕΛΜΕΖ: Με ελλείψεις και η νέα σχολική χρονιά!
04-08-2018 11:34:06

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού αναμένεται να παρουσιαστεί για ακόμη μια φορά στα Γυμνάσια και Λύκεια και στη Ζάκυνθο και σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Φώτης Προβής, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα τα κενά ξεπερνούν τα 70.

«Μετά τις μεταθέσεις και αποσπάσεις, εκτός από τους 75 εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν πέρυσι , θα χρειαστούν επιπλέον εκπαιδευτικοί. Υπάρχει έλλειψη σε ποσοστό 25% και αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά ειδικά στο Μουσικό Σχολείο αλλά όχι μόνο» ανέφερε ο κ. Προβής, τονίζοντας πως πέρυσι δεν υπήρξε σχολείο που να ξεκίνησε πλήρως στελεχωμένο.

«Δεν μπορούσε να βγει το πρόγραμμα και φτάναμε στο Μάρτη και το Φλεβάρη για να βγει πρόγραμμα πλήρες» σημείωσε.

Σε σχέση δε με τις νέες αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας σε συνέχεια αυτών που ήδη εφαρμόστηκαν την περσινή χρονιά, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ υπογράμμισε πως πέρα από το στοιχείο της προχειρότητας, το κυρίαρχο ζήτημα είναι πως δυστυχώς η εκπαίδευση οφείλει να «προσαρμόζεται» στις ανάγκες της οικονομίας.

«Όλα αυτά γίνονται για να υπάρχουν αύριο εργαζόμενοι χαμηλής και μεσαίας εξειδίκευσης και ελάχιστοι που θα οδηγούνται στα Πανεπιστήμιο. Γίνεται μια προσπάθεια να πέσει το επίπεδο και όσο το δυνατόν λιγότεροι να μπορούν να προχωρούν» τόνισε, υποστηρίζοντας πως σήμερα το εκπαιδευτικό τοπίο ορίζεται από τις ανάγκες της αγοράς και όχι για την κοινωνική ανάγκη για ολοκληρωμένη και δωρεάν εκπαίδευση.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment