ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”
Τέλος οι αιρετοί Αντιπεριφερειάρχες και τάσεις φυγής από τα περιφερειακά ψηφοδέλτια προς τα δημοτικά!
02-08-2018 08:30:00

Τάση φυγής από τα περιφερειακά ψηφοδέλτια προς τα αντίστοιχα των Δήμων φέρνει ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση με την επωνυμία ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ που ψήφισε η κυβέρνηση και έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Η εξέλιξη αυτή είναι ήδη ορατή σε πολλές εκλογικές περιφέρειες καθώς μια από τις θεμελειώδεις αλλαγές είναι αυτή που καταργεί την ιδιότητα του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη, που αποτελούσε εξαιρετικά ελκυστική ιδιότητα με πολλά πλεονεκτήματα και ελάχιστα μειονεκτήματα και θεσμοθετεί τον διορισμό χωρικού Αντιπεριφερειάρχη από τον Περιφερειάρχη μετά τις εκλογές και όχι κατ’ ανάγκη από το κοινό ψηφοδέλτιο.

Η εξέλιξη αυτή έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί διαφόρους πονοκεφάλους σε πολλά περιφερειακά ψηφοδέλτια καθώς περιορίζονται οι δυνατότητες ικανοποίησης των φιλοδοξιών διαφόρων εμπλεκομένων και πολλοί από αυτούς αλλάζουν ρότα και στρέφονται προς τους Δήμους όπου υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες αναρίχησης σε διάφορα αξιώματα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο τα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές θα αποτελούνται από τον επικεφαλής, υποψήφιο Περιφερειάρχη, και από σειρά υποψηφίων Περιφερειακών συμβούλων. Ο νέος Περιφερειάρχης θα είναι ο επικεφαλής του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού και αυτό θα ορίζει στην περίπτωση της δικής μας περιφέρειας του τέσσερις χωρικούς Αντιπεριφερειαρχες και όλους όσους προβλέπει ο νόμος ως θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.

Τώρα εάν ο νέος Περιφερειάρχης δεν έχει πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία στην εκλογή του περιφερειακού Συμβουλίου θα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται και με άλλες παρατάξεις του συμβουλίου, αποδίδοντας και ορισμένες από τις θέσεις των Αντιπεριφερειαρχών σε αυτές.

Κάτι σαν “κυβερνήσεις συνεργασίας” δηλαδή!


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment