ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Συνεχείς απόπειρες εμπρησμού στο Σκοπό!
01-08-2018 12:48:03

Οι πυρκαγιές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει στόχος των εμπρηστών ο Σκοπός. Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο έχουμε φωτιές στην ευρύτερη περιοχή και υπάρχουν περιπτώσεις που οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θάλασσα. 

Χθες το απόγευμα, κατά τις 5.30 μ.μ. ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία για μία ακόμα φωτιά στο Σκοπό από την πλευρά του Καλαμακίου. 

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οι καπνοί γέμισαν τον ουρανό και η εικόνα έδειξε ότι ήταν μια δύσκολη φωτιά αφού ο αέρας ήταν με το μέρος των εμπρηστών. Για το λόγο αυτό και πριν προλάβει να επεκταθεί κοντά σε σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις, κλήθηκαν για βοήθεια πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα. 

Ο καπνός απλώθηκε σε μία μεγάλη ακτίνα και έφτασε μέχρι το αεροδρόμιο, ενώ η φωτιά είχε ανάλογη πορεία και επεκτείνονταν από το ένα σημείο στο άλλο. 

Συντονισμένες προσπάθειες με τα επίγεια και τα εναέρια μέσα είχαν σαν αποτέλεσμα μετά τις 9 η φωτιά να είναι υπό έλεγχο και τα πυροσβεστικά έμειναν μέχρι αργά τη νύχτα για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. 

Επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο ίδιος ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου. Δ. Πατράκης

Η φωτιά και οι καπνοί ήταν ορατοί από την πλευρά του Καλαμακίου και του κόλπου Λαγανά και αυτό επισημαίνεται γιατί εκατοντάδες τουρίστες έβλεπαν την προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά η οποία είχε αναζωπυρώσεις λόγω του αέρα. Μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική οι εικόνες αυτές δημιουργούν αγωνία στους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη μιας φωτιάς. 

Για την περιοχή του Σκοπού η οποία καίγεται κάθε χρόνο και γι’ αυτό έχει μείνει χαμηλή βλάστηση, χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο από τους αρμοδίους κρατικούς φορείς για τον εντοπισμό των δραστών. 

Η χθεσινή φωτιά εκτιμάται ότι έκαψε 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment