ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύλλογος Ξενοδόχων Τσιλιβή: ''Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον και οι περιοχές θα μείνουν καθαρές''
11-07-2018 13:02:00

Τις απόψεις τους για όλα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή δημοσιοποιούν οι ξενοδόχοι του Πλάνου και με αφορμή αυτά που συνέβησαν φέτος με την αποχέτευση, δηλώνουν πως θα προστατεύουν το περιβάλλον.  

Η ανακοίνωση που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα έχει τίτλο «Η αλήθεια για το αποχετευτικό του Πλάνου» και μεταξύ άλλων αναφέρουν πως η ΔΕΥΑΖ όλα αυτά τα χρόνια εισπράττει χρήματα για την αποχέτευση. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι εμμέσως πλην σαφώς καταγγέλλεται ότι κάποιοι (που δεν κατονομάζονται), προβάλλουν εμπόδια για τα έργα.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Κολπονδίνος και αναφέρει αναλυτικα τα εξής:  

Πριν από 25 χρόνια, με τις τότε επιδημίες και γαστρεντερίτιδες, κάτοικοι και επιχειρηματίες πίεζαν την τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος -επί σειρά ετών- για το αποχετευτικό δίκτυο στο χωριό.  

Απηύδησαν, και με την σύμφωνη γνώμη νομάρχη, δημάρχων και του τότε βουλευτή, κατασκευάστηκε με μελέτη, δίκτυο 17 χιλιομέτρων, χωρίς να κατασπαταληθεί δημόσιο χρήμα.   

Ακολούθησαν 2 δικαστήρια, το ένα στη Ζάκυνθο και το άλλο στην Πάτρα και οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. 

Οι κρατικές υπηρεσίες, Υγειονομικό, ΔΕΥΑΖ κλπ., εξέδιδαν πιστοποιητικά σύνδεσης για επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και σπίτια, γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του αποχετευτικού του Πλάνου, και  οι γαστρεντερίτιδες των τουριστών εξέλειψαν.  

Και η πραγματικότητα είναι ότι το αποχετευτικό δίκτυο, εξυπηρέτησε εκτός από  επιχειρηματίες όλων των επαγγελμάτων, και κατοίκους, ενώ  συντέλεσε στην ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του νησιού, προστατεύοντας μέχρι σήμερα το περιβάλλον.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συνταχθεί προϋπολογισμοί της ΔΕΥΑΖ, έχουν δαπανηθεί χρήματα για το αποχετευτικό από την ΔΕΥΑΖ, και εισπράττονται τέλη χρήσης από την ΔΕΥΑΖ, που ξεπερνούν τις € 400.000 έσοδα  ετησίως, μόνο από τον Πλάνο. 

Η σύνδεση των επιχειρήσεων του Πλάνου και της ευρύτερης περιοχής, είναι, ήταν και θα είναι επιβεβλημένη, για την αποφυγή ρύπανσης της θαλάσσης, του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Τα προβλήματα λύνονται με δράσεις και έργα, μέσα από πνεύμα κοινής συνεργασίας, και καλής διάθεσης, χωρίς δεύτερες σκέψεις, σκοπιμότητες και εμπόδια.  

Παρά τα όσα εμπόδια προβάλλονται από πολλούς, δηλώνουμε ότι, Τσιλιβί, Πλάνος, όπως και η ευρύτερη περιοχή, θα παραμείνουν καθαρές περιοχές, προστατεύοντας το περιβάλλον, και πρωτοστατώντας στην ποιότητα, και την ευημερία της περιοχής μας και του νησιού μας. 

Η Ένωση Ξενοδόχων
ΔΕ Αρκαδίων


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment