ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Λόγω της κλειστής ΜΕΘ - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν πίσω οι πιστώσεις του έργου από την Ε.Ε.
11-07-2018 12:28:06

Ανησυχία έχει προκληθεί στο νησί μας από τα έργα που είναι ημιτελή και παρότι χρηματοδοτήθηκαν από την ευρωπαϊκή Ένωση δεν παραδόθηκαν όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη, βάση της οποίας εγκρίθηκαν και διατέθηκαν τα κονδύλια.

Ένα από αυτά τα έργα είναι το νέο Νοσοκομείο του νησιού μας το οποίο μπορεί να λειτουργεί κανονικά, αλλά υπάρχει μία μονάδα η οποία βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά. Πρόκειται για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (τη γνωστή ΜΕΘ) η οποία δεν διαθέτει προσωπικό για να προσφέρει υπηρεσίες.

Η Ευρωπαϊκή  Ένωση γνωρίζει όλα τα έργα για τα οποία διατέθηκαν κονδύλια στο νομό μας και  έχει κάνει κατά καιρούς ελέγχους  για την πορεία υλοποίησής τους.

Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει το θέατρο, η πλατεία κλπ.

Στην περίπτωση του Νοσοκομείου που δόθηκαν χρήματα για να έχει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, είναι γνωστό ότι υπάρχουν μηχανήματα στα κουτιά  και δεν έχουν τοποθετηθεί μέσα στις κατάλληλες αίθουσες γιατί κανείς δεν γνωρίζει να τα χρησιμοποιήσει.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χρειάζεται χειριστή και γιατρό  οι οποίοι απουσιάζουν και γι’ αυτό δεν λειτουργεί. Ζητούμενο τώρα είναι να ληφθεί η πολιτική απόφαση για να γίνει ο διαγωνισμός και να προσληφθούν ή να εξεταστεί η περίπτωση μετακίνησης από άλλο Νοσοκομείο.

Το θέμα είναι γνωστό  στο Υπουργείο Οικονομίας και το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει μία συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκουμε για να βρεθεί λύση.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment