Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση του Εφετείου για το δάνειο από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ
07-07-2018 12:02:53

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ασχοληθεί με τη δικαστική απόφαση που έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες και αφορά το δάνειο της πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ τράπεζας. 

Η πλειοψηφία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης που ζήτησε σύγκληση του οργάνου και καθώς το Δικαστήριο αναγνωρίζει την ακυρότητα της δανειακής σύμβασης, θα έχουμε αντιπαράθεση απόψεων και προτάσεων στο Δήμο. 

Με προχθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος επισημαίνει τα εξής:  

Μετά την υπ. αριθμ. 116/2018 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, με την οποία αναγνωρίζεται η ακυρότητα της από 9/6/2006 σύμβασης δανείου ύψους 5,5 εκ. ευρώ, που καταρτίστηκε μεταξύ του δήμου Ζακύνθου και της Εμπορικής Τράπεζας (νυν Alpha), ο δήμαρχος Ζακύνθου παρουσία και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Αρμένη κάλεσε σε ειδική συνάντηση στο γραφείο του τους δικηγόρους κ. Μ. Μπετίνη και κ. Μ. Ζαχαροπούλου, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά, διότι μαζί με τον αείμνηστο δικηγόρο Θ. Καλογερόπουλο χειρίστηκαν νομικά την υπόθεση. Παρουσία και των Οικονομικών Υπηρεσιών αποφασίστηκε οι περαιτέρω ενέργειες να συζητηθούν σε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα, 9-7-2018, όπου το μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών και ο ορισμός δικηγόρου για τις περαιτέρω προβλεπόμενες νομικές κινήσεις.

Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη για τον δήμο Ζακύνθου και για τους δημότες της Ζακύνθου, οι οποίοι πληρώνουν πάνω από 2 εκ. ευρώ τον χρόνο σε παράτυπα δάνεια που συνήφθησαν το 2006 και για τα οποία μέχρι και σήμερα, ο δήμος με συνεχείς νομικές ενέργειες προσπαθεί να δικαιωθεί και τα χρήματα αυτά να γίνουν ανταποδοτικά έργα για την κοινωνία.

Το έγγραφο με το οποίο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Αρμένης ζητούσε συνεδρίαση αναφέρει τα εξής: 

Παρακαλώ όπως οριστεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την απόφας η του Εφετείου Πατρών για την δανειακή σύμβαση του Δήμου Μας  με την πρώην Εμπορική Τράπεζα.

Παρακαλούμε να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση από την κ. Μαρία Ζαχαροπούλου, η οποία εκπροσώπευσε τον Δήμο Μας στο τριμελές Εφετείο Πατρών.

Εκτιμούμε ότι πέρα από την ενημέρωση απαιτείται η λήψη αποφάσεων οι οποίες θα αφορούν την πορεία της υπόθεσης και την συσχέτισή τους με το ανύπαρκτο Δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς.     

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment