ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση: Ανεπάρκεια εργαζομένων και μηχανημάτων στην καθαριότητα
05-07-2018 11:44:54

Σε παρέμβαση που έκανε προχθές ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης παίρνει θέση για τα οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο και τους δημότες, δηλαδή για την αποκομιδή των σκουπιδιών, για το αποχετευτικό σύστημα και για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και πολύ καιρό έχουμε επισημάνει ότι χρειάζεται να γίνει μονάδα επεξεργασίας σε χώρο που θα υποδεικνυόταν από επιστημονική μελέτη, που θα παίρνει υπ' όψιν της, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων που θα απασχολούνται στην καθαριότητα. Σήμερα, εν μέσω τουριστικής σεζόν γίνεται ακόμη μερική αποκομιδή λόγω ανεπάρκειας εργαζομένων και μηχανημάτων. 

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αντί να μονιμοποιήσει το υπάρχον προσωπικό και να το διευρύνει, προχώρησε σε απολύσεις και προκήρυξε νέες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα στο ΦΟΣΔΑ να εργάζονται σήμερα πολύ λίγα άτομα. Έχει τεράστιες ευθύνες όμως και ο Δήμος Ζακύνθου, που έδωσε την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων, σε ιδιώτη, αφήνοντας έρμαιο του το Ζακυνθινό λαό.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το φλέγον αυτό πρόβλημα, δεν αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές και επιχειρήσεις αλλά και όλους τους κατοίκους του νησιού. Οι αντοχές των εγκαταστάσεων έχουν ξεπεραστεί από χρόνια, η δε γραμμή αποχέτευσης του Πλάνου, η οποία φτιάχτηκε από ιδιώτες χωρίς καμία επίβλεψη, συνεχίζει να φορτώνεται καθημερινά με νέες συνδέσεις, με φόβο να τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα. 

Ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από κρατικό φορέα όσον αφορά την προέκταση των εγκαταστάσεων, έτσι που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Να ελεγχθούν και να αντικατασταθούν, όπου χρειαστεί οι σωληνώσεις, χωρίς να επιβαρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες το κόστος. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Το θέμα των παιδικών σταθμών ανάγεται στην ανάγκη για εκπαίδευση και σίτιση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας (πολύ περισσότερο αν υπάρχει στην οικογένεια εργαζόμενη μητέρα). Εδώ χρειάζεται να υπάρχουν σύγχρονοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που να καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού, χωρίς τροφεία από τους γονείς. Για εμάς, κύριο είναι, το επίπεδο λειτουργίας των παιδικών σταθμών και δευτερευόντως το ποιος είναι υπεύθυνος.

Σε όλες τις παραπάνω υπηρεσίες χρειάζεται οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμες, σταθερές και πλήρης σχέσεις εργασίας αλλά και να εργάζονται με αξιοπρεπείς συνθήκες. Είναι πλέον φανερά τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής που συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι τους . 

Ο λαός της Ζακύνθου, πρέπει να στηρίξει και να συνταχθεί με την φωνή που υποστηρίζει τα συμφέροντα του, τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ζάκυνθος, Ιούλης 2018


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment