ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αντικειμενικές Αξίες: Αύξηση σε όλες τις περιοχές της Πόλης αλλά και στα οικόπεδα εντός οικισμών
28-06-2018 08:35:42

Παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Νίκου Τσουκαλά αναμένεται να γίνει η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, καθώς ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι αυτό των αλλαγών και ειδικότερα αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Φοροτεχνικών αποδέχτηκε την πρόσκληση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις και στοιχεία που αφορούν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές όπως αυτές των Κήπων, αλλά και στην περιοχή της οδού Αναπαύσεως που ως χαμηλότερη τιμή συμπαρασύρει τις αντικειμενικές αξίες και σε όλο το υπόλοιπο νησί. Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή Αναπαύσεως, δρόμος Ρομιρίου κτλ, η τιμή των αντικειμενικών αξιών αυξάνεται από τα 600 ευρώ στα 800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο κ. Τσουκαλάς επανέλαβε πως εκτός από τον ΕΝΦΙΑ οι νέες αντικειμενικές αξίες συμπαρασύρουν και άλλους φόρους που συνδέονται με τα ακίνητα, όπως είναι οι φόροι μεταβίβασης και κληρονομιάς και έτσι κάθε νέο συμβόλαιο γίνεται απαγορευτικό!

Σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες, όπως αυτές ίσχυαν μετά την γνωστή απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το 2015 , και ειδικότερα για την Πόλη της Ζακύνθου όπου υπάρχουν αντικειμενικές αξίες, στην Ζώνη Α η τιμή αυξάνεται από 1450 ευρώ στα 1.500, στη ζώνη Β από 1250 πάει στα 1400 , στη ζώνη Γ από 1250 στα 1300 ευρώ στην Ζώνη Δ από 1100 στα 1350, στη ζώνη Ε από 950 στα 1050, στη ζώνη Ζ από τα 850 στα 900 ευρώ, στη ζώνη Η από τα 750 ευρώ στα 1100

«Σε όλες τις λαϊκές περιοχές υπάρχει μια τεράστια αύξηση με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα των Κήπων . Δεν ξέρω που βρέθηκαν αυτές οι τιμές και πως τις αποδέχτηκε το Υπουργείο Οικονομικών» ανέφερε, επικροτώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ασχοληθεί με το θέμα και σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν η Ζάκυνθος αλλά και γενικότερα η Περιφέρεια να γίνεται το.. υποζύγιο για όλα τα φορολογικά βάρη.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment