ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ''ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Χ. Τετραδη: Καμία επιχείρηση δε θα ήταν αντίθετη να έχει Βιολογικό αν ο Δήμος δήλωνε πως δε μπορεί να ανταποκριθεί σε νέες συνδέσεις
14-06-2018 12:03:02

Να μην ενοχοποιείται ο ξενοδοχειακός κλάδος για τις παραλείψεις και την αδράνεια των τοπικών αρχών στα ζητήματα υποδομών ζητά η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά και μέλος της διοίκησης του ΞΕ.Ε Χριστίνα Τετράδη, μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε-. Καθώς ήταν παρούσα και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στηλιτεύει την απόφαση για αύξηση των Δημοτικών Τελών, την στιγμή που η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι κάτι παραπάνω από προβληματική, ενώ αναφερόμενη στην τουριστική κίνηση επισήμανε πως η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλή, αλλά δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, αφού οι υπόλοιπες αγορές που είχαν κάμψη, σήμερα κερδίζουν και πάλι έδαφος.

«Σίγουρα είχε γίνει έναν πολύ κακός σχεδιασμός. Θα μπορούσαμε να έχουμε προβλέψει πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε σχέση με την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Αυτό που τώρα μπορούμε να κάνουμε είναι να συμβάλουμε όλοι – και εμείς σαν κλάδος το κάνουμε- ώστε να περάσει το καλοκαίρι με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και να ελπίζουμε πως θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός για να μην βιώσουμε αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον» ανέφερε, επισημαίνοντας πως ακούγονται πολλά σε σχέση με τις νέες κλίνες που υπάρχουν και δεν έχουν καταγραφεί ή υπολογιστεί.

«Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία, δεν υπάρχουν κλίνες μη δηλωμένες. Με την τελευταία διάταξη περί κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων, ακόμη και αν είχαν μείνει αδήλωτες κλίνες αυτές έχουν δηλωθεί. Στη Ζάκυνθο ο μεγαλύτερος αριθμός των ξενοδοχείων έχει κατηγοριοποιηθεί, επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για κλίνες που δεν μπορούσαν να υπολογιστούν. Αν οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είχαν τα σωστά στοιχεία., αυτό είναι δικό τους πρόβλημα» υπογραμμίζει η κ. Τετράδη και σε σχέση με την υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν εγκαταστάσεις Βιολογικών Καθαρισμών από την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα με τα δίκτυα σημείωσε : «Είναι ζήτημα προγραμματισμού. Αν ο Δήμος αναγνωρίσει πως δεν έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει μια επιχείρηση με την φέρουσα ικανότητα του Βιολογικού, τότε δεν νομίζω πως η επιχείρηση θα αρνηθεί να κάνει μια εγκατάσταση Βιολογικού. Στο Λαγανά για παράδειγμα όλες οι επιχειρήσεις, πριν συνδεθούμε με το δίκτυο, είχαμε βιολογικούς καθαρισμούς. Δεν ζητά κανείς επιτακτικά να συνδεθεί με το δίκτυο! Μάλιστα στην περίπτωση του έργου στον Πλάνο, ο κλάδος αναλαμβάνει το κόστος».

Για την κίνηση των τουριστών, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά αναγνώρισε πως προηγήθηκε ένας Μάιος με αυξημένες αφίξεις αλλά δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, από την στιγμή μάλιστα που η τουρκική τουριστική αγορά κερδίζει έδαφος.

«Πρέπει συνεχώς να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες. Πιστεύω πως θα είναι μια καλή χρονιά, παρόμοια με την καλή περσινή , χωρίς όμως αυτές τις θεαματικές αυξήσεις που αναφέρει το Υπουργείο Τουρισμό. Οι αγορές της Αιγύπτου και της Τουρκίας διατηρούν χαμηλές τιμές και κερδίζουν τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που γίνονται από επισκέπτες που επιλέγουν με βάση την τιμή αλλά και την ασφάλεια».

Τέλος, σε σχέση με τα δημοτικά τέλη, υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για αυξήσεις με τα σκουπίδια στους δρόμους.

«Για μας το θέμα δεν είναι να πληρώσουμε, αλλά γιατί να πληρώνουμε περισσότερα ενώ δεν υπάρχει ανταπόδοση. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη Ζάκυνθο με τα τέλη. Οι ξενοδόχοι άλλωστε ήδη πληρώνουν για τα σκουπίδια» σημείωσε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment