ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ
Δημοτικό Θέατρο: Έγγραφο από το Δήμο στη εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ για την προσωρινή παραλαβή
14-06-2018 08:47:15

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το έργο του Δημοτικού Θεάτρου με τον κίνδυνο της απένταξης να είναι όλο και πιο ορατός. Θυμίζουμε πως μόλις από λίγες ημέρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Τσούκας, που έχει αναλάβει την «υποχρέωση» να παρακολουθεί την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε  όλους τους εμπλεκόμενους  παράγοντες, τονίζοντας πως αν δεν γίνει η προκήρυξη των συμπληρωματικών εργασιών για την προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού , το έργο που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτη του 2019, θα απενταχθεί και ακολούθως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει επιστροφή χρημάτων.

Και ενώ όπως φαίνεται υπάρχει αδυναμία να σταλεί εγκαίρως στη Διαχειριστική Αρχή ένα Τεχνικό Δελτίου συμπληρωμένο σωστά, έστω και να οι ελλείψεις είναι ήσσονος σημασίας, εκκρεμότητες υπάρχουν και με  την ολοκλήρωση των εργασιών στο  υφιστάμενο κτήριο που ακόμη δεν έχει γίνει καθυστερώντας την παραλαβή του από το Δήμο!

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αλληλογραφία ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον ανάδοχο του έργου, καθώς οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση του κτηρίου ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές πληρωμές έχουν γίνει προς τη ΔΕΗ για την κατασκευή του πολυσυζητημένου υποσταθμού.

Στην τελευταία επιστολή του Δήμου προς την εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ που εστάλη χθες το πρωί και υπογράφεται από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρει:

«Σε συνέχεια του ανωτέρου σχετικού έγγραφου μας, σας παρακαλούμε όπως ολοκληρώσετε τις απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται προκειμένου η Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής να παραλάβει το έργο. Επειδή από την τελευταία εργολαβία έχει παρέλθει σχεδόν τρίμηνο, χωρίς να έχετε ενεργήσει επί του θέματος, παρακαλούμε όπως επισπεύσετε τις διαδικασίες και να ενεργήσετε εγκαίρως ώστε ενός του επόμενου μηνός το έργο να είναι έτοιμο για παράδοση. Σε διαφορετική περίπτωση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε εγγράφως με την Υπηρεσία μας».

Το Δημοτικό Θέατρο γύρω από το οποίο παραμένουν οι λαμαρίνες, παραμένει μνημείο ανικανότητας και ανεπάρκειας για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης ενώ τα ερωτήματα σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση παραμένουν αναπάντητα, παρά τις εξαγγελίες αλλά και την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να καταθέσει το φάκελο του έργου στον Εισαγγελέα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment