735.270 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ
Παραδόθηκε και επίσημα το έργο της πλατείας Σολωμού!
14-06-2018 08:40:02

Παρά την αρχική ανησυχία και επιφυλακτικότητα, το πολύπαθο έργο της πλατείας Διονυσίου Σολωμού παραδόθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει στην συνεδρίαση που έγινε στις 16 Μαΐου, το πρωτόκολλο της προσωρινής αλλά και οριστικής παραλαβής του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού» το οποίο συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ χθες και σε αυτή καταγράφονται ενδιαφέροντα στοιχεία για το είδος των εργασιών που εκτελέστηκαν αλλά και για την τελική προθεσμία παραλαβής που ήταν η 30η Σεπτεμβρίου του 2016.

Το έργο που ανατέθηκε με σύμβαση που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2014, περιελάμβανε εργασίες χωματουργικές, τεχνικά και ασφαλτικά έργα καθώς και εργασίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Στη διαδρομή όμως υπήρξαν τροποποιήσεις σημαντικές, όπως για παράδειγμα η απουσία πεζοδρομήσεων από την πλατεία Σολωμού έως την πλατεία Αγίου Μάρκου και την οδό 21η Μαίου.  

Ο αρχικός προϋπολογισμός με βάση την μελέτη που συντάχθηκε το 2012 και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» ήταν  2.925.000 ευρώ, η ανάδοχος εταιρείας ΑΝΤΑΙΟΣ πρότεινε έκπτωση της τάξης του 46,59% μειώνοντας το κόστος του έργου στο 1.562.214, 36 ευρώ. Το τελικό κόστος όμως μαζί με τις αποζημιώσεις που αποδόθηκαν στον εργολάβο ήταν 1. 735.270 ευρώ.

Η απόφαση για την παραλαβή ελήφθη κατά πλειοψηφία.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment