ΕΝΩ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΠΝΕΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δύο ημέρες έμειναν για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών!
13-06-2018 12:00:00

Δύο μόλις ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους οι παραγωγοί προκειμένου να υποβάλλουν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2018 αφού η προθεσμία εκπνέει μεθαύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου. Η αίτηση πρέπει να κατατεθεί και για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Στα γραφεία του Ενιαίου Συνεταιρισμού Ζακύνθου στο Λυκούδι η προέλευση των παραγωγών είναι πλέον πολύ μικρή αφού οι πιο πολλοί κατέθεσαν αιτήσεις. 

Φέτος έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των παραγωγών που κατέθεσαν την αίτηση κι αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ενώ παλιά είχαμε περισσότερους από 7.000 αγρότες που ελάμβαναν επιδότηση, πέρυσι ο αριθμός έπεσε κάτω από τις 6.000 και φέτος βρίσκεται στις 4.000. Υπάρχουν περιπτώσεις αγροτών που έχουν μικρές εκτάσεις, υπάρχουν αλλαγές στις ιδιοκτησίες που δημιουργούν χάος στο σύστημα και υπάρχουν αυτοί που παλιά δήλωναν εκτάσεις που δεν είχαν!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπενθυμίζει ότι μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης, την Παρασκευή 15 Ιουνίου, και για λίγες μόνο ακόμη ημέρες, για όσους προσέλθουν θα επιβάλλεται ποινή 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων). 

Σε περίπτωση που παραγωγός συμπληρώσει εξαρχής το έντυπο της ενιαίας αίτησης έτους 2018, υποβάλλει υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:

Παραστατικά χρήσης ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων: Αντίγραφα των ιδιωτικών συμφωνητικών μίσθωσης αγροτεμαχίων, με αναγραφή του ΑΤΑΚ του αγροτεμαχίου του ιδιοκτήτη.

Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου, απαιτείται μόνο για όσους γεωργούς αιτούνται την ενίσχυση του καθεστώτος γεωργών νεαρής ηλικίας ή λήψη δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα ή πληρωμή του μέτρου 13-ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα (εξισωτική αποζημίωση)

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι με τη δήλωση ΟΣΔΕ γίνεται και η δήλωση καλλιέργειας στον ΕΛΓΑ. Η διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορεί κάποιος να αιτηθεί αποζημίωσης απ’ τον Οργανισμό για τις όποιες ζημιές μπορεί να προκληθούν από κακοκαιρία κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο Διευθυντής του ΕΑΣΖ Πέτρος Βισβάρδης κάλεσε τους παραγωγούς που ακόμη δεν έχουν ενεργοποιήσει τα ατομικά τους δικαιώματα, να το κάνουν μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες που απομένουν για να μην χάσουν τις επιδοτήσεις τους.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment