ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στη Ζάκυνθο βρέθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγιεβιτς για θέματα ασφαλείας!
13-06-2018 12:51:00

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε προχθές ο πρέσβης της Σερβίας στη χώρα μας, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ο οποίος είχε σειρά επαφών με τις τοπικές αρχές και υπηρεσιακούς παράγοντες, έδειξε το ενδιαφέρον του για τους αναρίθμητους τουρίστες που έρχονται εδώ για διακοπές (ειδικά από την πατρίδα του) και ανέφερε πως τα θέματα ασφάλειας είναι τα πιο σημαντικά για τους Σέρβους.

Ο πρέσβης είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη στο Διοικητήριο και εκεί ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ακολούθως πήγε στο Δήμο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Αντιδήμαρχο ενώ είδε και το Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο.

Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και αγωνία για τους Σέρβους που κάνουν εδώ διακοπές καθώς δεν πρέπει να προκληθούν ακρότητες με τουρίστες άλλων εθνικοτήτων. Άλλωστε τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού με το φόνο του αμερικανού τουρίστα δεν ξεχνιούνται και επιπλέον φέτος έχουμε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες λόγω μουντιάλ.

Ο πρέσβης της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγιεβιτς ανέφερε πως φέτος δεν υπάρχουν προβλήματα όπως πέρυσι και σημείωσε ότι γίνεται δουλειά με την αστυνομία.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος καλωσόρισε τον πρέσβη και είπε πως είναι η δεύτερη φορά που μας επισκέπτεται.

«Είναι χαρά και τιμή μας που είναι εδώ ο πρέσβης και έχουμε μαζί του εξαιρετική συνεργασία.

Περιμένουμε μεγάλο αριθμό τουριστών από τη Σερβία και πιστεύουμε πως θα περάσουν ένα ήσυχο καλοκαίρι. Υπάρχουν παράμετροι αυτής της συνεργασίας και θα δούμε τις πτυχές που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις μας» είπε ο κ. Νιοτόπουλος.

Ο πρέσβης στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται στη Ζάκυνθο και είπε ότι οι δύο χώρες –Ελλάδα και Σερβία- έχουν συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ενώ χαρακτήρισε αδέλφια τους Σέρβους και τους Έλληνες.

Φέτος αναμένονται 10.000 έως 12.000 επισκέπτες από τη Σερβία στη Ζάκυνθο και δουλεύουμε για να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως πέρυσι, είπε χαρακτηριστικά ο πρέσβης και στάθηκε στην ιδιαιτερότητα του επικείμενου μουντιάλ λέγοντας πως θα έχουμε πανηγυρισμούς αλλά πρέπει να αποτραπούν φαινόμενα χουλιγκανισμού ή ακρότητες με αντίπαλες ομάδες γι’ αυτό και συνεργάζονται με την αστυνομία. «Εμείς στο Βελιγράδι έχουμε 200.000 επισκέπτες από τη Μ. Βρετανία και δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Εδώ βέβαια είναι νέοι, είναι και το ποτό … αλλά συνομίλησα με τουριστικούς πράκτορες από τη Σερ-βία και μου είπαν πως δεν θα έχουμε πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Μαζί με τον πρέσβη βρέθηκε στη Ζάκυνθο και ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο Βίκτωρ Ρουχωτάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία στο χώρο του τουρισμού με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Γαλιατσάτο και στις επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες. Ο κ. Ρουχωτάς αναφέρθηκε ακόμα σε μελλοντικές συναντήσεις που θα γίνουν με αδελφοποίηση σχολείων και χορευτικά συγκροτήματα από τη Σερβία που θα έλθουν εδώ τον Αύγουστο μήνα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Κόττης είπε ότι βρίσκονται πολύ ψηλά οι ελληνοσερβικές σχέσεις και ότι έχει κατά νου διακρατικές συμφωνίες που αφορούν και τα παραγόμενα προϊόντα μας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανώριος είπε πως συζήτησε με τον πρέσβη τα θέματα ασφάλεια για την ασφαλή διαμονή των τουριστών από τη Σερβία στο νησί μας.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment