ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Δειγματοληψίες στις ακτές για την ποιότητα του νερού από την Αποκεντρωμένη
12-06-2018 12:54:01

Σε φάσης υλοποίησης βρίσκεται η διαδικασία δειγματοληψιών από τις ακτές για να ελεγχθεί η ποιότητα των νερών κολύμβησης και στην κατεύθυνση αυτή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων έχει αναθέσει το έργο σε ιδιωτική εταιρεία.

Οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν και έδειξαν ότι οι  ακτές του νησιού μας είναι κατάλληλες. Ο επόμενος έλεγχος με λήψη δειγμάτων νερού θα γίνει στις 19 Ιουνίου και τα αποτελέσματά του θα γνωστοποιηθούν πολύ αργότερα. 

Αν προκύψουν προβλήματα ρύπανσης θα πρέπει να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις που θα απαγορεύουν την κολύμβηση στις παραλίες που εντοπίστηκε το πρόβλημα. 

Το πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων διενεργείται με σκοπό την προστασία της υγείας των κολυμβητών και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα και θα πρέπει να ενταχθεί στους ευρύτερους σχεδιασμούς ων αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να υπάρχουν εγκαίρως αξιόπιστα αποτελέσματα, επί ικανού αριθμού δειγμάτων και σε συνδυασμό με παράλληλες ενέργειες που μπορεί να γίνονται από άλλους φορείς.

Από την πλευρά της διενεργεί ελέγχους και η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και τα αποτελέσματα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη Ζάκυνθο με τη διαχείριση των λυμάτων και των απορριμμάτων. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment