ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Το Λιμεναρχείο απαντάει για τις φωτογραφίες με την θαλάσσια ρύπανση στο Κερί!
12-06-2018 12:33:58

Απαντήσεις για τις σοβαρές καταγγελίες περί θαλάσσιας ρύπανσης και το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα the PRESIDENT και έδειχνε μεγάλες κηλίδες στις Καμάρες του Κερίου δόθηκαν από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου:

Σύμφωνα με τον Λιμεναρχείο  αν και δεν είναι γνωστό ποια ημέρα ελήφθη η συγκεκριμένη φωτογραφία που έκανε τον κύκλο του διαδικτύου, την περασμένη Κυριακή μια αντίστοιχη εικόνα διαπιστώθηκε από την περίπολο του Λιμενικού και τους φύλακες του Πάρκου στην θαλάσσια περιοχή Ταρταρούγα στη Λιθακιά.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, από μακριά η εικόνα έμοιαζε με αυτή που παρουσιάζουν τα βοθρολύματα, όπως όμως διαπιστώθηκε ήταν ένα λεπτό στρώμα από πλαγκτόν, σκουπίδια, γύρι και φύκια. 

Το Λιμεναρχείο έκανε έλεγχο στις Καμάρες την περασμένη Κυριακή, λίγο μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας, χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι και το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για την ίδια κηλίδα που «ταξίδεψε» μέσω του αέρα  από τη Λιθακιά στο Κερί.Σε γενικότερη βάση πάντως το Λιμεναρχείο σημείωσε πως οι θαλάσσιες ρυπάνσεις μπορούν να προκληθούν και από άλλα σκάφη όχι μόνο τα ημερόπλοια. Σημειώνεται πως ειδικά φέτος η κίνηση των πλωτών όχι μόνο στον κόλπο του Λαγανά αλλά και σε όλο το νησί είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


6 months ago

Στεφ

6 months ago
Ο κοσμος το εχει τουμπανο και το λιμενικο κρυφο καμαρι.. Ποσα παιρνουν για να κανουν τα στραβα ματια τοσα χρονια που τα ημεροπλοια γνωστου "επιχειρηματια" μολυνουν την θαλασσα;

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment