ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ
Πλάνος: Υπερχείλιση στα φρεάτια της αποχέτευσης κάθε απόγευμα
12-06-2018 11:44:08

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Προέδρου του Πλάνου για την κατάσταση που επικρατεί στην τουριστική περιοχή με τα λύματα και προχθές έκανε έκκληση μέσω της εφημερίδας να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό, πριν καταστραφεί η περιοχή. 

Βέβαια όπως έχουν επισημάνει οι μηχανικοί οι οποίοι παρακολουθούν στενά το πρόβλημα, η ζημιά δεν θα γίνει μόνο για τον Πλάνο κι αυτό γιατί μπορεί τώρα να έχουμε υπερχείλιση αλλά σύντομα θα δούμε τον αγωγό να σπάει σε άλλες περιοχές, όπως η πόλη και το Αργάσι. Οι αναφορές από το Σύλλογο των μηχανικών και από το ΤΕΕ είναι ξεκάθαρες και μέσω αυτών γίνεται γνωστό πως η ζημιά θα γίνει για όλο το νησί και όχι μόνο για μία περιοχή αφού η διαρροή λυμάτων μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει δίκτυο. 

Ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Πλάνου Παναγιώτης Μπάστας δήλωσε χθες στον –Ε- ότι το δίκτυο αντιμετωπίζει προβλήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα τα φρεάτια σε διάφορα σημεία στον Πλάνο σπάνε και ξεχύνονται λύματα. 

Η περιγραφή του κ. Μπάστα ήταν σαφής και έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλους στον Πλάνο με αμείωτη ένταση. Το δίκτυο αποχέτευσης φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα φορτωμένο τις μεταμεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εκείνες λοιπόν τις ώρες τα προβλήματα εμφανίζονται κατά τρόπο που δεν χωράει αμφιβολία για το τί συμβαίνει και η παρουσία λυμάτων σε δημόσιους χώρους, σε δρόμους και χωράφια, είναι αυταπόδεικτη. 

Μιλώντας για την δημόσια υγεία ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας Σπύρος Πλέσσας την περασμένη εβδομάδα στη σύσκεψη που οργάνωσε στις 5-6 το Επιμελητήριο στα γραφεία του, είπε ότι είναι πολύ λεπτά τα θέματα υγείας και ενδέχεται να έχουμε κρούσματα γαστρεντερίτιδας όπως έγινε παλιά στην Κέρκυρα. Ανέφερε ακόμα ότι ελήφθησαν δείγματα νερού από τον Πλάνο τα οποία έχουν σταλεί για έλεγχο. «Πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και δεν πρέπει να έχουμε λύματα στο περιβάλλον, το οικοδόμημα που λέγεται τουρισμός θα έχει πρόβλημα» επεσήμανε ο κ. Πλέσσας.

Ο Πρόεδρος του Πλάνου Παναγιώτης Μπάστας είναι συνέχεια επί ποδός και έστειλε μέσω του –Ε- σήμα κινδύνου για τα λύματα που τρέχουν. Πρόσφατα παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα είπε ότι από τον Οκτώβριο μήνα του 2017 είχε ληφθεί απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και μάλιστα ομόφωνη. Με κείνη την απόφαση ζητούσαν να γίνουν πρώτα τα έργα που χρειάζονται στο δίκτυο και μετά οι συνδέσεις των νέων ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων επιχειρήσεων. 

Την απόφαση που έλαβε από το περσινό φθινόπωρο το Τοπικό Συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του κανείς!

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment