ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΧΑΡΟΥ - ΠΙΜΑΝΑ
Χρυσόστομος: “Χάσαμε την μάχη αλλά όχι τον πόλεμο”
12-06-2018 08:44:38

Πολλά νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου για το συμβόλαιο των 15.000 στρεμμάτων μεταξύ του Γ. Χάρου, τελευταίου κληρονόμου της οικογένειας Φλαμπουριάρη και της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ αε, και μετά τον καταιγισμό των πληροφοριών στον αθηναϊκό τύπο είχαμε την αντίδραση  του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου.

Όπως είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο δημοσίευμα με προσοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις που ακολούθησαν την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η Μητρόπολη Ζακύνθου, και εξετάζει τα επόμενα βήματα που περιλαμβάνουν, όπως ανακοινώθηκε σε Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης, το αίτημα  επίσπευση της διενέργειας της πραγματογνωμοσύνης.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης που μίλησε την Παρασκευή στον -Ε- για τα λιμενικά έργα στα Στροφάδια σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου για μη ακύρωση του συμβολαίου, περιορίστηκε σε μια σιβυλλική δήλωση ως εξής: “Χάσαμε την μάχη αλλά όχι τον πόλεμο” 

Θυμίζουμε πως η ανακοίνωση της Μητρόπολης επισημαίνει πως με την απόφαση «αναγνωρίζεται η προαιώνια ύπαρξη της Μονής του Αγ. Γεωργίου, όπως και τα αναφαίρετα δικαιώματά της επί της γύρωθεν εκτάσεως των 3.000 στρεμμάτων» αλλά σημειώνει πως δεν παρουσιάζει πειστική δικαιολογία για την μη αναγνώριση της ακυρότητας του συμβολαίου. και προαναγγέλλει πως ζητήσει νομίμως και αρμοδίως να ελεγχθεί, η ορθότητα της αιτιολογίας της”.

ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία από το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας στη Ζάκυνθο καθώς εκτιμούν ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου ξεμπλοκάρει επί της  ουσίας την διένεξη με την εκκλησία και ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση των σχεδίων της στο νησί.

Πάντα κατά την εταιρεία πίσω από την επένδυση βρίσκεται ο Κυβερνητικός Επενδυτικός Όμιλος του Κατάρ Al Rayand και προσωπικά η οικογένεια του Εμίρη Αλ Θάνι.

Μ.Π.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment