ΙΟΝΙΟ
Ψήφισμα της ΠΕΔΙΝ για τα απορρίμματα!
08-06-2018 07:45:00

Το θέμα των απορριμμάτων στα νησιά του Ιονίου απασχόλησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ που έγινε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου. 

Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και έγινε στην Κέρκυρα με την παρουσία των 14 από τα 15 μέλη, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ζακύνθου. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόβλημα με τα σκουπίδια που έχει η Κέρκυρα και οι Παξοί. «Υπάρχει ορατός πλέον κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και γι’ αυτό θα πρέπει όλα τα συναρμόδια υπουργεία να βοηθήσουν και να συνδράμουν άμεσα την εξαιρετικά δύσκολη αυτή κατάσταση» αναφέρθηκε σχετικά και έγινε γνωστό ότι έχει σταλεί έγγραφο στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Ζητούν υλικοτεχνική υποδομή για να γίνει ταχεία αποκομιδή των απορριμμάτων, μέχρι να εξευρεθεί λύση.

Στην ομόφωνη απόφαση αναφέρουν:

• «Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων συναισθανόμενοι την επείγουσα κατάσταση και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, στον οποίο έχουν περιέλθει οι  Δήμοι της Κέρκυρας και των Παξών, λόγω του αδιεξόδου στην αποκομιδή και τη διαχείριση  των απορριμμάτων και του επακόλουθου γεγονότος, ότι υπάρχουν χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους και τους οικισμούς, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους  Δήμους και τους κατοίκους της Κέρκυρας και των Παξών, που δοκιμάζονται εν μέσω μάλιστα της τουριστικής σεζόν. 

• Η  ΠΕΔΙΝ ενώνει τη φωνή της με την  κραυγή αγωνίας και έκκλησης για βοήθεια από τα συναρμόδια Υπουργεία και ζητά να συνδράμουν στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή κατάσταση. Ζητά από την ΚΕΔΕ να πιέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και να συνδράμει τη προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκειμένου να μπορέσει όσο το δυνατόν συντομότερα να επανέλθει η ομαλότητα και να αποφευχθεί η απειλή της δημόσιας υγείας.

• Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ, εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο Δήμαρχο Κέρκυρας και στη Δημοτική Αρχή, μπροστά στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Θεωρεί ότι  τα σοβαρά προβλήματα του τόπου δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τη συνεργασία  με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment