ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 179.000 ΕΥΡΩ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΡΓΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Σύστημα παρακολούθησης των νερών στα Ιόνια!
05-06-2018 08:00:00

Την ένταξη στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων του έργου «Ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης και παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στην εφαρμογή των προγραμμάτων μέτρων των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ιονίων Νήσων», με προϋπολογισμό 179.800 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Tο έργο «Ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης και παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στην εφαρμογή των προγραμμάτων μέτρων των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ιονίων Νήσων» ενέταξε πριν από λίγες ημέρες στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο, προϋπολογισμού 179.800€, έχει δικαιούχο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και αφορά στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της αρμόδιας Διεύθυνσης Υδάτων σε σχέση με την εφαρμογή και υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών απορροής, την ενημέρωση και υποστήριξη των ΟΤΑ, των ΔΕΥΑ και της Περιφέρειας για δράσεις που σχετίζονται με τα ύδατα και τα προβλεπόμενα στα εγκεκριμένα Σχέδια διαχείρισης, την κατάρτιση μητρώου πηγών ρύπανσης και μητρώου περιοχών διάθεσης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, κ.α. 

Η υλοποίηση της πράξης αυτής αναμένεται να συμβάλει θετικά στην βελτίωση της επάρκειας και της ποιότητας του πόσιμου νερού και της προστασίας των υδατικών Πόρων της Περιφέρειας, εφόσον εφαρμοστούν τα κατάλληλα Προγράμματα Μέτρων των Εγκεκριμένων Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων των Ιόνιων Νησιών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment