ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
“Αδιανόητο να φοβόμαστε να πάμε τα παιδιά μας στο Νοσοκομείο και να μην ξέρουμε από τι πέθανε η 42χρονη γυναίκα”
05-06-2018 08:00:00

Κινητοποιήσεις, συναντήσεις με φορείς και εργαζομένους αλλά και νέα επερώτηση στη Βουλή είναι μεταξύ των δράσεων που οργανώνει η Τομεακή ή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε το επόμενο διάστημα με στόχο την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο της δημόσιας Υγείας και στο νησί μας.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, το μέλος της τομεακής, Γιάννης Κορφιάτης και ο Γραμματέας Τάκης Στρούζας, παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε υπογραμμίζοντας πως με την απαξίωση της δημόσιας υγείας και την ραγδαία αύξηση των ιδιωτικών κλινικών, το αγαθό της υγείας μετατρέπεται σε προνόμιο όσων έχουν λεφτά για να το αποκτήσουν.

Ο Γιάννης Κορφιάτης στην τοποθέτησή του, τόνισε πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει ευθύνη για το γεγονός ότι δε διατήρησε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο οι πολίτες να καταλάβουν πως τα προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι θέμα μόνο διαχείρισης, αλλά αποτελούν αποτέλεσμα του ίδιου του συστήματος που κυριαρχεί και αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας.

«Η ζακυνθινή κοινωνία είναι μάρτυρας μιας κατάστασης που διαιωνίζεται και οξύνεται αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πω το ζήτημα της υγείας στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, είναι ταξικό, δηλαδή όποιος έχει λεφτά μπορεί να απολαμβάνει αυτό το κοινωνικό αγαθό. Δε δικαιολογείται το 2018 με την ανάπτυξη που έχει η επιστήμη, η τεχνολογία, να φτάνουμε σε ένα σημείο ένα ολόκληρο νησί με 40.000 κατοίκους να φοβόμαστε, στην κυριολεξία, να πάμε τα παιδιά μας στο Νοσοκομείο. Συνεχώς ακούμε για περιστατικά που φεύγουν για το Ρίο και άλλα Νοσοκομεία, επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εκεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές» τόνισε στην συνέχεια ο Συντονιστής της Τομεακής Επιτροπής Τ. Στρούζας, συμπληρώνοντας ακόμη πως δε δικαιολογείται να μην ξέρουμε από τι πέθανε η 42χρονη μετά από χειρουργείο ρουτίνας, να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, υλικό και φάρμακα.

«Από την μια βλέπουμε να ξεφυτρώνουν πολυτελείς ιδιωτικές κλινικές, μαγνητικοί τομογράφοι και από την ‘άλλη να μην έχουμε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που να λειτουργούν κανονικά. Εμείς λέμε καθαρά ότι το ζήτημα της υγείας είναι ταξικό, οπότε ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση. Από κοινού εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην περιμένουν από κανέναν από αυτούς που κινούνται εντός των τειχών της Ε.Ε και αυτού του δρόμου ανάπτυξης που μας παπαγαλίζουν ότι θα μας λύσουν το πρόβλημα» δήλωσε ακόμη ο κ. Στρούζας.

Η Τομεακή Επιτροπή θα διοργανώσει μια σειρά από δράσεις με αίτημα προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, την στελέχωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου με Μαγνητικό Τομογράφο, την στελέχωση και λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και των Υπηρεσιών του ΙΚΑ, τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του 42χρονου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment