ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (Φώτο)
21-05-2018 14:55:00

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου οι εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι τοπικές αρχές και ο λαός ενώ στην παρέλαση χειροκροτήθηκαν οι μαθητές.

Το πρωί έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  η επίσημη δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο της πόλης. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε  o κ. Γκούσκος Κωνσταντίνος Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου .

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου στο Διοικητήριο.

Στις 11.30 το πρωί στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου έγινε η παρέλαση των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια) των σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων. Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Ελευθέριος Νιοτόπουλος δέχτηκε στο Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθο, τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές και τους Πολίτες του Νομού.

Στις 12.30 το μεσημέρι στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιολιταίο» που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η απόδοση φόρου τιμής στους Αγωνιστές στα κελιά των Φυλακών Ενετικού Κάστρου της Πόλης, όπου θα τελεστεί και τρισάγιο.

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment