ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ:
“Οι υποδομές δεν μπορούν να ανταποκριθούν και ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα” δηλώνει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Π. Λιβέρης
21-05-2018 10:01:20

Στον απόηχο και της τελευταία σύσκεψης που συγκάλεσε την περασμένη Τρίτη το Επιμελητήριο για το ζήτημα των υποδομών, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ και μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΖ Πάνος Λιβέρης, επανέλαβε στον -Ε- για ακόμη μια φορά πως το πρόβλημα της αποχέτευσης του Πλάνου δεν κρύβεται κάτω από το χαλί και πως ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά τα προβλήματα του δικτύου, που όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του Καλοκαιριού θα γίνονται όλο και πιο σοβαρά. 

Μιλώντας στον -Ε- περιέγραψε χωρίς «στρογγυλέματα» την κατάσταση, ενώ μεταξύ άλλων σχολίασε πως πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα θα είχαν λυθεί, αν είχε ολοκληρωθεί και το πολυσυζητημένο Σχέδιο Πόλης του Πλάνου: όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δόθηκαν οι συντελεστές δόμησης  στην περιοχή χωρίς να υπάρχει οριστικοποιηθεί η πράξη εφαρμογής Σχέδιο Πόλης με αποτέλεσμα να έχουν κατασκευαστεί τεράστια κτήρια σε μια περιοχή χωρίς υποδομές, δίκτυα, κοινόχρηστους χώρους.

«Σήμερα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ότι χθες. Οι υποδομές που έχουμε σε όλα τα επίπεδα δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό του Πλάνου και του Τραγακίου και έχουμε ξαναμιλήσει για την ανεπάρκεια του Βιολογικού αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε ένα δίκτυο που κατασκευάστηκε χωρίς μελέτη και πολλές αστοχίες και σήμερα δέχεται επιπλέον φορτίο. Θεωρώ πως  δυστυχώς φέτος θα έχουμε προβλήματα και αστοχίες, που ειδικά σε ότι αφορά τα υγρά λύματα είναι πολύ πιο σοβαρές. Έχουν δοθεί άδειες για σύνδεση σε ξενοδοχεία με πολύ μεγάλες δυναμικότητες, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί το δίκτυο, τα αντλιοστάσια και σε βάθος χρόνου ο Βιολογικός. Ήδη τα προβλήματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Πολύ σύντομα οι αστοχίες θα είναι ακόμη πιο σοβαρές και δεν ξέρω αν θα μπορούν να τις ελέγξουν οι φορείς και οι υπηρεσίες. Δυστυχώς οι υπηρεσίες δεν ασχολούνται και οι πολιτικοί άρχοντες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν οικονομικά συμφέροντα επιχειρηματιών, καλώς για την ανάπτυξη του νησιού, αλλά το θέμα των υποδομών είναι πολύ σοβαρό για να παίζουμε. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα έργα χρειάζονται μελέτης και επίβλεψη. Οι άρχοντες  σε δημοτικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο δεν μπορούν να κάνουν ότι δεν βλέπουν».

Την ανάγκη τήρησης των διαδικασιών και της νομιμότητας, επεσήμανε ο κ. Λιβέρης και σε σχέση με τα απορρίμματα, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα της διαχείρισης μπορεί να λύθηκε εν μέρει ωστόσο τώρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή»

Διευκρινίσεις ζητά το ΤΕΕ από το Δήμο για την Μπόχαλη

Η υπόθεση που αφορούσε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής εις βάρος καταστήματος στην Μπόχαλη είχε απασχολήσει επί μακρόν το Δημοτικό Συμβούλιο το περασμένο Καλοκαίρι και κάποια ερωτήματα τέθηκαν και στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Θυμίζουμε πως η απόφαση που πήρε τότε ο Δήμος ήταν να απευθυνθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο ζητώντας μια πραγματογνωμοσύνη. Το ΤΕΕ από την πλευρά του ζητά να τεθεί συγκεκριμένο ερώτημα πριν προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

«Μεταβιβάσαμε μια αίτηση που έκανε ο Δήμος προς το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Τμήμα που κάνει τις πραγματογνωμοσύνες στην Πάτρα για να ξεκινήσει μια διαδικασία πραγματογνωμοσύνης. Ωστόσο πρέπει να τεθεί το πρόβλημα , ποιος κάνει το αίτημα, ποια είναι η αντιδικία. Αυτά παραμένουν θολά αλλά προφανώς θα  ξεκαθαρίσουν για να βοηθήσει το ΤΕΕ,  αν και κατά  τη γνώμη μου δεν είναι υπόθεση ουσίας αλλά μάλλον  καπρίτσιο» σχολίασε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ σημειώνοντας πως το ουσιαστικό πρόβλημα αφορά την πολεοδόμηση της περιοχής.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment