ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
Μέχρι και αύριο οι εγγραφές σε Δημοτικά – Νηπιαγωγεία!
17-05-2018 11:45:00

Έως και αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 πραγματοποιούνται οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία και στη Ζάκυνθο για τη σχολική χρονιά 2018-19 και μέχρι τώρα η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, παρά το γεγονός ότι καταγράφεται μια αξιοσημείωτη μείωση στον αριθμό των νέων μαθητών.

Τις ενδείξεις αυτές επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Κ. Τζίμας, ο οποίος ανέφερε ότι ο πληθυσμός των μαθητών φαίνεται να είναι κατά 10 με 15% μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο διατήρησε κάποιες επιφυλάξεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και οι εκπρόθεσμες εγγραφές που γίνονται μέσα στον Σεπτέμβρη.

«Παρακαλώ τους γονείς και κηδεμόνες να σπεύσουν για την ολοκλήρωση των εγγραφών μέχρι την Παρασκευή για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και να μπορέσουμε να κάνουμε έναν σωστό προγραμματισμό. Προς το παρόν ο αριθμός των θέσεων στα νηπιαγωγεία και δημοτικά της Πόλης συμπληρώνεται ομαλά, ωστόσο παρατηρείται μια σημαντική μείωση στις εγγραφές στα σχολεία των χωριών ενώ  σε κάποια νηπιαγωγεία μπορεί να έχουμε και αναστολή της λειτουργίας. Οι γονείς και οι κηδεμόνες όμως πρέπει να κάνουν κανονικά τις εγγραφές τους» τόνισε ο Διευθυντής σημειώνοντας πως με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα δε θα χρειαστούν επιπλέον αίθουσες, ωστόσο αναμένεται μια πιο ασφαλής εκτίμηση όταν θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα των εγγραφών.

«Σε περίπτωση που χρειαστεί θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας πως κάθε παιδάκι θα πρέπει να εγγράφεται στο κοντινότερο σχολείο όπως προβλέπει ο Νόμος και συνεχίζεται ένας ενδελεχής έλεγχος στα δικαιολογητικά που προσκομίζουν οι γονείς και οι κηδεμόνες για τις εγγραφές.

Θυμίζουμε πως και στη Ζάκυνθο θα εγγραφούν στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2018-19,  για να φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, μαθητές γεννημένοι το 2013 και 2014 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Τέλος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε πως τα σχολικά βιβλία για την νέα χρονιά βρίσκονται ήδη στα σχολεία για να διανεμηθούν με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment