ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΔΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Με μεγάλη ένταση και οξύτητα η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
17-05-2018 12:35:00

Χρήματα αναζητά σε αυτή τη χρονική περίοδο ο Δήμος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του στην αποκομιδή των σκουπιδιών. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο που τελικά χθες το βράδυ είχε την πολυπόθητη απαρτία, αποφάσισε να ζητήσει τροποποίηση του προϋπολογισμού για να δοθούν χρήματα στο ΦοΔΣΑ και να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. 

Προηγήθηκε έντονη κριτική από τους συμβούλους  για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το νησί μέσα στην τουριστική περίοδο και αναφέρθηκε πως ο τουρισμός θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

Η συζήτηση

Ατελείωτη ήταν η συζήτηση που έγινε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση των σκουπιδιών και εκεί για πολλοστή φορά ακούστηκαν δυνατά οι φωνές που ζητούσαν να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων. Τα πυρά δέχτηκε κύρια ο Δήμαρχος ο οποίος έδωσε και τις περισσότερες απαντήσεις, ενώ διαβεβαίωσε πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα. 

Ο Δήμαρχος έριξε τα βέλη του στο Σύλλογο «Βραχιώνας» για τον οποίο είπε ότι θέλει να καταστρέψει τη Ζάκυνθο με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο για να σταματήσει η λειτουργία του Λίβα. 

Για τα οικονομικά αναφέρθηκε ότι το κόστος για την αποκομιδή είναι 1.700.000 ευρώ το χρόνο και για την έλλειψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΦοΔΣΑ αναφέρθηκε ότι δεν έχει γίνει λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό του Δήμου. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Κασσιμάτης ρώτησε για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων το Λίβα με βάση την τιμή 40 € ο τόνος και ζήτησε να μάθει αν πράγματι χρειαζόμαστε 1 εκατομμύριο ευρώ επιπλέον από αυτά που είχαμε προϋπολογίσει αρχικά. Επίσης ζήτησε ενημέρωση για τα απορριμματοφόρα που διαθέτουμε και τις βλάβες που έχουν.

Ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Παναγιώτης Μυλωνάς είπε ότι κάθε όχημα έχει και διαφορετική βλάβη και τα περισσότερα είναι παροπλισμένα. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αρμένης είπε ότι στην τουριστική περιοχή του Λαγανά έχουν μπει μέχρι τώρα 11 φωτιές σε σκουπίδια και οι τουρίστες τα φωτογραφίζουν, ενώ εκτίμησε ότι θα έχουμε πολλά προβλήματα με εμπρησμούς σε σκουπίδια. 

Ο κ. Αρμένης χαρακτήρισε τεράστιο θέμα την πληρωμή του εργολάβου στο Λίβα (είναι η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) και  σημείωσε πως ο ΦοΔΣΑ αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Ακόμα είπε ότι ο χώρος στο Λίβα έχει κορεσθεί και χρειάζεται να προχωρήσει η διαδικασία με το γειτονικό οικόπεδο για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του χώρου. Ζήτησε να μην νοικιάσουμε απορριμματοφόρα αλλά με τα χρήματα αυτά, να επισκευάσουμε τα υπάρχοντα που έχουν βλάβες. 

Στη συνέχεια ο κ. Αρμένης είπε ότι πρέπει τώρα να γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για να έχουμε χρήματα για την καθαριότητα. Κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι δεν έκανε τίποτα για να πάρει τα χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και χαρακτήρισε τεχνητή την οικονομική κρίση του Δήμου για να γίνει συμβιβασμός με την τράπεζα για τα δάνεια. 

«Κάνω συσκέψεις για να βρω κωδικούς για τα σκουπίδια» απάντησε ο Δήμαρχος και για το χώρο στο Λίβα συμπλήρωσε ότι τροποποιείται το Τεχνικό πρόγραμμα για να εξασφαλιστούν οι 200.000 ευρώ που χρειάζονται. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Πλατυπόδης ρώτησε ποια φορτία πάνε στο Λίβα και αν υπάρχει ομάδα συντήρησης για τα οχήματα. Για την οφειλή στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ του απάντησε ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ότι χρωστάνε πάνω από 350 χιλιάδες ευρώ.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Μποτώνης που είναι μέλος του ΔΣ του ΦοΔΣΑ είπε ότι κάνουν περικοπές σε κωδικούς για να βρουν χρήματα για την αποκομιδή και ότι χρειάζεται 1.100.000 ευρώ για να λειτουργήσουν σωστά. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ακτύπης ζήτησε να δοθεί απάντηση στους επιχειρηματίες που ήταν στην αίθουσα του Δημαρχείου για το χρόνο στον οποίο θα μαζευτούν τα σκουπίδια και σημείωσε πως τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η τροποποίηση του προϋπολογισμού. 

Κριτική ο Δήμαρχος δέχτηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο Ντενίζ Πυριόχου η οποία μεταξύ πολλών άλλων είπε ότι δεν υπάρχει κάδος στο σπίτι της και στην ευρύτερη περιοχή.  

Η απόφαση για την τροποποίηση στον προϋπολογισμό ελήφθη ομόφωνα.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


8 months ago

Δημητρης

8 months ago
Ολο το αφαντ γκαντε εκει μεσα....μεχρι και ο αρχων των τυφλων...

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment