ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
Ο Σ. Σπύρου θέτει ερωτήματα στο Λ. Νιοτόπουλο για τη γέφυρα του Αγ. Χαραλάμπη
17-05-2018 08:15:00

Υβριστικές και προσβλητικές για το πρόσωπό του θεωρεί τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλου ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου με αιχμή τις δηλώσεις του σχετικά με την τοποθέτηση σιδερένιας στρατιωτικής γέφυρας στον Αγ. Χαραλάμπη, σύμφωνα με όσα απάντησε ο ίδιος ο κ. Σπύρου ο οποίος επανήλθε με σειρά ερωτημάτων.

Ειδικότερα, η ανταπάντηση του κ. Σπύρου έχει ως ακολούθως:

Στο δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσα την 7η Μαΐου 2018 σχετικά με την απόφαση να τοποθετηθεί σιδερένια στρατιωτική γέφυρα στο χείμαρρο Αγ. Χαραλάμπη στη Ζάκυνθο, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νιοτόπουλος επέλεξε να μου απαντήσει με υβριστικό τρόπο. 

Δεν κρύβω ότι με εξέπληξε αυτή η συμπεριφορά του γιατί τον γνωρίζω ως αξιοπρεπή άνθρωπο και βρέθηκα σε δίλημμα αν θα έπρεπε να του απαντήσω. Όμως, οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε με αναγκάζουν να επανέλθω. Γιατί, μου προξένησε απορία το γεγονός ότι ενώ εγώ δεν αναφέρθηκα στο πρόσωπό του, ο ίδιος αναφέρθηκε πολλές φορές σε μένα προσβλητικά και απαξιωτικά. 

Βέβαια, η επιθετική τακτική και η προσπάθεια απαξίωσης είναι προσφιλείς τρόποι αντιμετώπισης των αντιπάλων τους προκειμένου να επιβάλλουν τη σιωπή. Είναι επίσης γνωστό όμως ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, καί σε επίπεδο Περιφέρειας, δεν αντέχουν την κριτική και βάζουν όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, «απέναντι». Και αυτό, το γνωρίζουν καλά και οι Ζακυνθινοί.

Αυτό όμως δεν θα αρκούσε για να δικαιολογήσει τη στάση του κ. Νιοτόπουλου, εκτός και αν εκτελούσε κάποια εντολή…

Είναι άξιο προσοχής όμως ότι δεν απάντησε επί της ουσίας του θέματος και δεν έδωσε καμία εξήγηση καθώς τίποτα δεν είπε σχετικά με τα εξής: Τίνος απόφαση ήταν η τοποθέτηση της συγκεκριμένης γέφυρας; Υπάρχει η απαιτούμενη εδαφική παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ; Υπάρχει μελέτη;

Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για το έργο αυτό; Γιατί δεν ενημέρωσε ποτέ γι’ αυτή την δρομολογημένη λύση το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά τις ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί κατά καιρούς; Και εν πάση περιπτώσει, πόσο προσωρινή θα είναι αυτή η γέφυρα, αφού δεν μπόρεσαν τέσσερα χρόνια τώρα να κατασκευάσουν μία μόνιμη, νέα γέφυρα. 

Ο κ. Νιοτόπουλος μας «χρεώνει» ακόμη ότι η μαρίνα της Ζακύνθου περιήλθε το 2012 στο ΤΑΙΠΕΔ. Η κοινωνία γνωρίζει ότι εγώ δεν ήμουν τότε Υπουργός της κυβέρνησης, αλλά παρ’ όλα αυτά ως Περιφερειάρχης, διεκδικήσαμε και μας παραχωρήθηκαν 2 στρέμματα για την κατασκευή της νέας γέφυρας. Πίστευα όμως και γω, όπως και όλοι οι Έλληνες, καί οι Ζακυνθινοί, ότι ερχόμενοι εσείς στην εξουσία θα καταργούσατε το ΤΑΙΠΕΔ με ένα νόμο, όπως διατυμπανίζατε προς κάθε κατεύθυνση. 

Ποιος να περίμενε αλήθεια ότι αντ’ αυτού εσείς θα φτιάχνατε το Υπερταμείο για 100 χρόνια και δεν μπορέσατε να εξασφαλίσατε ούτε τα 4 στρ. που ήταν υποτίθεται ο στόχος σας για την κατασκευή της νέας μεγάλης γέφυρας. Μήπως έχετε μελέτη ή την απαιτούμενη χρηματοδότηση ώστε να θεωρήσει κάποιος ότι η τοποθέτηση της σιδερένιας στρατιωτικής γέφυρας θα είναι πράγματι προσωρινή;  

Για το έργο αρχιτεκτονικής και λειτουργικής αποκατάστασης της παραδοσιακής γέφυρας του Αγ. Χαραλάμπη, που όντως ολοκληρώθηκε  επί δικής μας θητείας στην Περιφέρεια, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά περήφανοι για την διάσωσή της. Αυτό το έργο προβάλατε και εσείς, μην έχοντας κάτι άλλο να δείξετε, στις 16 Ιουνίου 2016 σε συνεργασία με την  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος σε ειδική εκδήλωση, προκειμένου να αναδείξετε τα αποτελέσματα, τα οφέλη και τις ευκαιρίες από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Όσο αφορά την αναφορά του κ. Νιοτόπουλου περί επιχειρούμενης «ξενοδοχοποίησης» του παλιού Νοσοκομείου ουδέποτε αναφέρθηκε ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επί τοις ουσίας όμως, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παραμένει έκθετος διότι το παλιό Νοσοκομείο έχει προ πολλού εγκαταλειφθεί. Δεν έχει γίνει καμία εργασία συντήρησης ή ανακαίνισης και συγχρόνως δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη φύλαξή του με αποτέλεσμα να έχει λεηλατηθεί. Άραγε, που βρίσκεται σήμερα ο εξοπλισμός του παλιού Νοσοκομείου; Θα μας απαντήσει ο κ. Νιοτόπουλος αν γνωρίζει κάτι και αν θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες; 

Θέλω να θυμίσω επιπλέον ότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νέου Νοσοκομείου, ελλείψει προσωπικού. Αποτέλεσμα; Η Ζάκυνθος να στερείται μια υπηρεσία υγείας τόσο σημαντικής και απαραίτητης. Έχει κάνει η περιφερειακή αρχή κάτι γι’ αυτό; 

Γι’ αυτό, αλλά και για πλήθος άλλων θεμάτων, θα συστήσω στον κ. Νιοτόπουλο να «χαλαρώσει» λίγο με τους χαρακτηρισμούς και ειλικρινά θα χαρώ εάν στο τέλος της θητείας τους ως περιφερειακή αρχή θα έχουν να παρουσιάσουν κάτι σημαντικό για την Ζάκυνθο. 

Τέλος, θα αντιπαρέλθω των υπολοίπων αναφορών του.

Ο χρόνος δεν είναι ατελείωτος. Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, θα έρθει και η ώρα του απολογισμού. 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment