ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ:
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το σχέδιο Κανονισμού για την Υπαίθρια Διαφήμιση
17-05-2018 11:53:24

Περίπου δύο μήνες μετά την συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ζακυνθίων το πολυαναμενόμενο σχέδιο κανονισμού για την υπαίθρια διαφήμιση θα απασχολήσει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που έχει προγραμματιστεί την Τρίτη 22 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Θυμίζουμε πως το Σχέδιο αποτελεί μια σύνοψη της Νομοθεσίας που αφορά την υπαίθρια διαφήμιση και δυστυχώς η καταστρατήγησή της αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στο νησί μας, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο που οι εκδηλώσεις είναι συχνές πολλές και διαφημίζονται με αφίσες που κατακλύζουν ολόκληρο το νησί.

Το τελευταίο διάστημα αξίζει να σημειωθεί πως κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν οι ειδικές μεταλλικές πινακίδες για την ανάρτηση των αφισών, σε πολλά σημεία της Πόλης αλλά δυστυχώς η αφισορύπανση συνεχίζεται.

Η Κανονιστική δεν περιορίζεται μόνο στις αφίσες και τις διαφημίσεις αλλά και τις πινακίδες των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, οι κοινόχρηστοι χώροι όπου θα γίνεται η διαφήμιση καθορίζονται από το Δήμο: Πρόκειται για 3 χώρους στο Καλαμάκι, 3 στο Καλλιπάδο, 3 στο Βανάτο, 10 στις Βολίμες, 1 στο Μουζάκι, 7 στις Α. Βολίμες, 5 στο Κερί, 8 στον Αλυκάνά, 7 στη Μπόχαλη 3, στον Άγ. Κήρυκα, 3 στο Σαρακινάδο, 5 στο Βασιλικό, 1 στον Αγαλά, 1 στον Παντοκράτορα, 23 στη Ζάκυνθο και 5 στις Μαριές.

Ακόμη, σύμφωνα με την Κανονιστική, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καμίας αφίσας σε οποιοδήποτε σημείο πέραν των πλαισίων που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό και κατόπιν άδειας που θα χορηγείται από το Δήμο.

Άλλα σημεία της Κανονιστικής που αξίζει να σημειωθούν είναι πως καθορίζονται χώροι στους οποίους θα τοποθετηθούν ειδικά πλαίσια, όπου τα γραφεία κηδειών θα τοποθετούν εκεί αποκλειστικά τα αγγελτήρια κηδειών και μνημόσυνων ενώ σε σημεία όπως για παράδειγμα ο Κόμβος Αγίου Λαζάρου υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης πινακίδων με πολλά πλαίσια που θα περιστρέφονται για να τοποθετούνται διαφημίσεις.

Στην Πλατεία Σολωμού, Λεωφόρο Δημοκρατίας, Πλατεία Αγ. Μάρκου, 21η Μαΐου, δεν επιτρέπεται η υπαίθρια διαφήμιση με εξαίρεση τη τοποθέτηση επιγραφών επί των καταστημάτων

Σε κάθε υπαίθρια διαφήμιση πρέπει να αναγράφεται, σε εμφανές σημείο, το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία και η διεύθυνση του διαφημιστή ή του διαφημιζομένου και ο αριθμός της άδειας που χορηγήθηκε κατά το άρθρο 5 του Ν. 2946/2001. Υπαίθριες διαφημίσεις στις οποίες δεν αναγράφονται τα ανωτέρω αφαιρούνται αμέσως με ευθύνη του Δημάρχου.

Να σημειωθεί πως η Κανονιστική θα αφορά ολόκληρη τη Ζάκυνθο και όχι μόνο την Πόλη, ενώ σε περίπτωση διαφήμισης όχι σε κοινόχρηστο αλλά σε ιδιωτικό χώρο απαιτείται η ύπαρξη πλαισίου και άδειες τόσο για την κατασκευή του πλαισίου όσο και για την τοποθέτηση διαφημίσεων επί του πλαισίου αυτού. Μεταξύ των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος είναι και η άδεια στατικότητας από μηχανικό.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Σε αναβολή οδηγήθηκε η προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ζακυνθίων, καθώς δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη απαρτία των μελών.

Το γεγονός αυτό στηλίτευσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μέλος της Επιτροπής Γιάννης Φεραδούρος, σημειώνοντας με ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook ότι από τα 6 μέλη της πλειοψηφίας παρευρέθηκε μόλις ένα, χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα.

Για την ιστορία πάντως, τα θέματα της προχθεσινής συνεδρίασης που μεταφέρονται προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση την Τρίτη 22 Μάη είναι εκτός από το Σχέδιο Κανονισμού Υπαίθριας Διαφήμισης, η τροποποίηση της κανονιστικής κοινόχρηστων χώρων και το σοβαρό θέμα της αφαίρεσης άδειας λειτουργίας από το κατάστημα διασκέδασης στον Άγιο Σώστη για το οποίο ως γνωστόν υπάρχει μια σοβαρή δικογραφία.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

*Η φωτογραφία είναι αρχείου


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment