ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ζωηρό ενδιαφέρον από τα παιδιά στην κινητή έκθεση “Υγιή παιδιά υγιής πλανήτης” του WWF
17-05-2018 08:00:00

Τα «μυστικά» της υγιεινής και ταυτόχρονα «περιβαλλοντικά» ορθής διατροφής είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι μικροί μαθητές που επισκέφτηκαν την έκθεση με τίτλο «Υγιή παιδιά υγιής πλανήτης» που οργάνωσε και παρουσίασε το WWF Ελλάς στο Πνευματικό Κέντρο από τη Δευτέρα μέχρι και προχθές Τρίτη.

Η έκθεση που έχει ήδη παρουσιαστεί σε άλλες 18 πόλεις της Ελλάδας, κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών, που μέσα από το παιχνίδι και μια … «περιήγηση» στα περίπτερα που είχαν στηθεί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου έμαθαν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς τρώμε ένα σωστό πρωινό, θρεπτικό και με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος, πως ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ, τη λαϊκή και το ιχθυοπωλείο και τέλος πως μαγειρεύουμε στην κουζίνα, χωρίς να σπαταλούμε φαγητό και ενέργεια, προσφέροντας στην υγεία μας αλλά και στον πλανήτη μας!

Ο Κώστας Τσουκαλάς, υπεύθυνος τοπικών δράσεων του WWF Ελλάς και το πρόγραμμα «Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας» μίλησε στην εφημερίδα μας για την εκπαιδευτική δραστηριότητα με τίτλο «Υγιή παιδιά υγιής πλανήτης» την κινητή έκθεση μέσα από την οποία τα παιδιά μαθαίνουν πως η διατροφή μας και οι καταναλωτικές μας συνήθειες συνδέονται με την προστασία του πλανήτη αλλά και την υγεία μας.

«Η Ζάκυνθος είναι η 19η Πόλη στην οποία έχουμε ταξιδέψει τον τελευταίο χρόνο, Ξεκινήσαμε τον Οκτώβρη και ταξιδεύουμε από το Βορά μέχρι το Νότο. Συναντήσαμε πολλά παιδιά και εκπαιδευτικούς αλλά και πολίτες. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως τα παιδιά στην επαρχία δεν έχουν χάσει ακόμη το νήμα της διατροφής: Ξέρουν πότε είναι η εποχή για κάθε φρούτο ή λαχανικό, ότι η ντομάτα και το καρπούζι βγαίνουν το καλοκαίρι, τα μήλα το χειμώνα κτλ. Πάντα όμως τα παιδιά δέχονται με θέρμη και ενθουσιασμό όλες τις πληροφορίες που δίνουμε για την σωστή διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο υπεύθυνος του προγράμματος, τονίζοντας πως στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται η μεσογειακή διατροφή και η ανάγκη κατανάλωσης προϊόντων που παράγονται τοπικά και στην εποχή τους.

Ο κ. Τσουκαλάς ευχαρίστησε τους περίπου 10 φοιτητές του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο που στήριξαν εθελοντικά την λειτουργία της κινητής έκθεσης ενώ υπογράμμισε πως τα ερεθίσματα που λαμβάνουν οι μαθητές στο πλαίσιο της έκθεσης αποτελούν αφετηρία για περαιτέρω δουλειά από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο σχολείο και το σπίτι, με το απαραίτητο υλικό που διανεμήθηκε στην έκθεση αλλά υπάρχει διαθέσιμο και στο διαδίκτυο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment