ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΖ
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
16-05-2018 07:45:00

Την ερχόμενη Δευτέρα 21η Μαΐου θα γίνουν στο νησί μας οι εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του επίσημου εορτασμού που έχει  ως ακολούθως: 

Δευτέρα 21 ΜΑΙΟΥ 

Ώρα 10.30 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί επίσημη δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου με τη μητέρα Ελλάδα στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο της πόλης. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει o κ. Γκούσκος Κωνσταντίνος Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου . 

Αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο). 

Ώρα 11.30 

Στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου θα αρχίσει παρέλαση των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια) των σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων. Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Ελευθέριος Νιοτόπουλος θα δεχθεί στο Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου (Διοικητήριο), τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές και τους Πολίτες του Νομού. 

Ώρα 12.30 

Στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιολιταίο» που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές.

Ώρα 19.00 

Απόδοση φόρου τιμής στους Αγωνιστές στα κελιά των Φυλακών Ενετικού Κάστρου της Πόλης, όπου θα τελεστεί και τρισάγιο. Με τη δύση του ηλίου θα γίνει υποστολή της σημαίας. 

Στις παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές, κατά την καθιερωμένη τάξη. 

Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να μεριμνήσει για την ιεροτελεστία, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής. 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στους άλλους χώρους των εκδηλώσεων καθώς και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, ορίζεται τελετάρχης ο κος Πέτρος Ψάρρης, υπάλληλος της Π.Ε. Ζακύνθου και το γενικό πρόσταγμα των τμημάτων της παρέλασης θα έχει ο κος Ακτύπης Αντώνης καθηγητής Φυσικής Αγωγής μέλος της ΟΦΑ, της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ζακύνθου. 

Κατά την ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την όγδοη πρωινή ώρα της 21ης Μαΐου 2018 έως τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2018. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του νομού καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών και του λιμανιού, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Μαΐου 2018.

 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment