ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΠΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Υδατοδρόμιο Ζακύνθου: Εντός των ημερών πέφτουν οι υπογραφές και αναμένεται η ανάδειξη του μελετητή
15-05-2018 12:54:46

Την υπογραφή σύμβασης με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ζακύνθου αποφάσισε ομόφωνα η Λιμενική Επιτροπή στην συνεδρίαση της χθες το πρωί και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να πέσουν οι υπογραφές, από τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Άκη Ζήβα και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο για να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα.

Θυμίζουμε πως η Περιφέρεια έχει ήδη προχωρήσει σε ανάθεση των  μελετών για αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων στα υπόλοιπα νησιά της ΠΙΝ, όπου δεν είχαν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες, με εξαίρεση τη Ζάκυνθο όπου η Λιμενική Επιτροπή είχε ήδη προχωρήσει κατά το παρελθόν σε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία.

Ο χρόνος περνούσε, η αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο στη Ζάκυνθο εκκρεμούσε, με τους αρμόδιους να επικαλούνται άλλοτε το θολό νομικό πλαίσιο και άλλοτε την έλλειψη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το λιμάνι της Ζακύνθου.

Η έγκριση του Master Plan συνέβαλε ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν και πλέον η λιμενική επιτροπή βρέθηκε στην τελική ευθεία και έπρεπε να πάρει οριστικές αποφάσεις τις οποίες πήρε στην τελευταία συνεδρίαση, διακόπτοντας την συνεργασία με την εταιρεία που συνεργαζόταν μέχρι πρόσφατα.

Θυμίζουμε πως η σχετική σύμβαση έχει ήδη εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων τον περασμένο Μάρτη, οπότε και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Επαναλαμβάνουμε πως στο πλαίσιο της σύμβασης που αναμένεται να υπογραφεί ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κύριος του έργου θα είναι το Λιμενικό Ταμείο αλλά φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια  που θα προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού για τον ορισμό αναδόχου, όπως συνέβη και στα υπόλοιπα νησιά της ΠΙΝ.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια αναλαμβάνει: Τη διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και  επιλογής αναδόχου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για την εκπόνηση του φακέλου και την σύνταξη για την υποβολή του Τεχνικού Φακέλου του έργου, την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο (την οποία θα συνυπογράψει και το Λιμενικό Ταμείο) , την υποβολή του τεχνικού φακέλου, τη διαχείριση και παρακολούθηση υλοποίησης του έργου, την παρακολούθηση της χρηματοδότησης, την παραλαβή του έργου και την υποβολή του στο Λιμενικό Ταμείο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών που δένουν στο λιμάνι, σε σχέση με την παροχή νερού και ρεύματος, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το θέμα της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη, όπου αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment